reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Spacerowki

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja już po zakupie. Zdecydowałam się na Coneco Solar. Widziałam dwulatka w Coneco w zimowym ubranku i jakoś ciasno mu nie było. Póki co Olo jeździ jeszcze Deltimem, bo pogoda nie sprzyja parasolce, ale z pierwszym tchnieniem wiosny wózek będzie miał inaugurację. :-D:tak: Przekonała mnie solidna rama i prosty mechanizm składania do rozmiarów wygodnych do zniesienia z pierwszego piętra. Fakt, że waga 10kg nie jest idealna, ale jak Olo ma nim trochę pojeżdzić to nie mogłam kupić zupełnie "gołej" parasolki. Jest wszystko to co chciałam poza przekładaną rączką, ale jak porównałam Coneco i Baby dreams Lucky to nie miałam wątpliwości. Kólka wyglądają solidnie, rama gruba, aluminiowa, hamulec linkowy, amortyzacja, no coż, to parasolka i rzadko która ma super amortyzację. Generalnie jestem zadowolona i mama też zaakceptowała wybór. A co najważniejsze, Olkowi też się podoba. :-D

reklama
Irlandia to zrób próbe generalna tego wózka bo też chce go kupić, albo solar albo astral, jakoś najbardziej mi odpowiadaja:-)

Jak jeżdżę po domu :tak::-D to jest OK. Zwrotny, łatwy w prowadzeniu, ale ja akurat muszę się do skrętnych kółek przyzwyczaić. Podbija się łatwo, składa rewelacyjnie. Olkowi chyba wygodnie, siedzisko dość głębokie. Pozycja Olka trochę dziwna troche przypomina pozycję w foteliku samochodowym tym najmniejszym, ale myślę, ze on jeszcze trochę za mały i jak podrośnie to będzie dobrze. Pupa mu wpada i jak chce się podciągnąć do pałąka to jest tak dziwnie zgięty. Na dobre planuję Go przesadzić jak skończy roczek. Wtedy będzie już większy i pozycja się skoryguje.

I jaeszcze mam prośbe, czy możesz zmierzyć głębokość i szerokość siedziska bo nigdzie nie podają wmiarów.
Rezcz w tym, że w olecku takiego wózka nie dostanę, nie zamawiaja droższych wózków do sklepów bo nikt tego nie kupuje i beded musiała zamówić go przez internet.
a moze ogladałaś astrala? o ile mi wiadomo to rózni sie tylko tym, że można zmienić położenie siedziska

Proszę bardzo: siedzisko w najgłębszym miejscu do pasa krocznego ma 19cm, w najwęższym miejscu ma 27cm szerokości. Teraz Olo ma bardzo dużo miejsca, ale jak podrośnie to będzie w sam raz. Jak pisałam wcześniej ta pozycja sprawia, że siedzisko mimo iż wymiary na to nie wskazują jest głębokie no i dziecko tak łatwo sie nie wychyli. Jak tak patrzę to wydaje mi się, że do dwóch lat dziecko spokojnie pojeździ. Astrala nie oglądałam na żywo tylko tyle co na stronie internetowej, ale jak chcesz to podejdę do sklepu w którym chyba jest i obejrzę. To żaden kłopot, bo jest blisko. Ale to dopiero w sobotę. Tylko napisz co byś chciała wiedzieć.

Dzieki Irlandia!! Dla mnie najwazniejsze jest żeby dziecko miało jak najwygodniej, Antek jest duży i nie wiem jaki bedzie za rok i czy zmieści się w spacerówke;-) generalnie wózek ma być wygodny, łatwo sie składać. A czy dziecko może wsiąść do tego wózeczka? wydaje mi sie że chyba bede musiała przejechac sie gdzies do Białegostoku albo Olsztyna i sama dokładniej poogladać te wózki bo jak pisałam wcześniej u nas straszna nędza...

Tak może, bo pałąk jest demontowany. Można też go jakby otwierać tak że dziecko jest wygodniej włożyć, tylko pas kroczny trzeba wtedy odpiąć. Na moje oko to dziecku jest wygodnie. Olo raczej za wózkami nie przepada, bo na spacerach tylko ze mną jest spokojny. Najlepiej by było gdyby babcia na spacerze nosiła Go na rękach. :tak::-( Ja dużą uwagę też zwracalam na usztywnione siedzisko, ale w przypadku takiego skladania wózka to nie jest możliwe. Poza tym dzieci już coraz mniej czasu będą spędzać w wózkach i to przestaje mieć takie ogromne znaczenie, bo teraz wózek ma raczej służyć do szybszego przemieszczania się z dzieckiem a na krótki nawet spacer można wyjśc z chodzącym dzieckiem bez wózka. Pisz jakby coś to obejrzę tego Astrala. Ale rzeczywiście najlepiej samemu.

Irlandia jakbys miała czas to obejrzyj astrala, chodzi mi generalnie o to jakie sa róznice miedzy tymi wózkami, bo cena jest wyższa o 100 zł, czy astral to po prostu tylko nowszy model?
Teraz jeszcze do końca zimy pojezdzimy baby dreamsem albona sankach a zakup planuje na pocztek marca.

Marta oglądałam Astrala. Według mnie to jest odwrotnie, Solar jest nowszy. Astral ma jedną zaletę: tą spacerówkę montowaną w dwóch kierunkach. Nie ma regulowanego podnózka, pasa krocznego, tylko pasy. Siedzisko jest takie samo, ale przez brak regulacji podnózka i tego pasa raczej dla mniejszych dzieci sie według mnie nie nadaje. Pałąk mozna obnizac lub podwyzszac, ale nie wiem czy to ma takie ogromne znaczenie. Astral ma mniejsza budke i nie wiem jak z regulacja oparcia. Wydaje mi się, że nie ma, ale tego już nie sprawdziłam. :zawstydzona/y: Najlepiej jak zobaczysz i porównasz, ale ja mając drugą szansę znów wybrałabym Solara.

reklama
Irlandia bardzo dziekuje:-) :-) :-) z Twojwgo opisu wynika ze jednak solar jest lepszy, welkie dzięki;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry