reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SPACERÓWKI na medal za przystepna CENĘ

Witam, szukam pomocy w poszukiwaniu spacerowki. Chcialabym z przekladana raczka, skladana i z dosc szerokim siedziskiem, ponad 30cm, bo w obecnej mojemu synkowi juz ciasno. Niestety nie spotkalam sie z duzym wyborem takich wozkow, jedyny to emmaljunga ale jest strasznie drogi. Podoba mi sie x-lander ale niestety nie ma przekladanej raczki ;-( Bardzo bym byla wdzieczna za pomoc.

reklama
Witam Wszystkie Mamy :) i Tatusiów również:) ja także mam problem z wyborem spacerówki dla mojego malucha. Obecnie synek ma dopiero 5 miesięcy, ale do gondoli się już nie mieści. Niestety wózio nie ma kółek skrętnych, więc spacerówka się nie prowadzi za dobrze. Szukam spacerówki z przekładaną rączką, z dość głębokim siedziskiem bo duży chłopak z naszego synka. Byłoby fajnie gdyby koła były pompowane, a nie piankowe. Będę bardzo wdzięczna za wskazanie jakieś spacerówki :)

Jakoś mnie ten artykuł nie uspokaja... W USA dostaną zestaw naprawczy i będą spokojni ale już Europa na to nie zasługuje?? co z tego że jest mniej takich przypadków ważne że są!

Jakoś mnie ten artykuł nie uspokaja... W USA dostaną zestaw naprawczy i będą spokojni ale już Europa na to nie zasługuje?? co z tego że jest mniej takich przypadków ważne że są!

Polecam jeszcze raz ten fragment
"Chcemy zapewnić naszych klientów, że mogą używać naszych produktów bez obaw, jeśli użytkują je zgodnie z instrukcją obsługi, składają i rozkładają poprawnie. W ostatnim czasie na naszych wózkach pojawiły się dodatkowe ostrzeżenia o tym, aby przy rozkładaniu i składaniu wózka poświęcali szczególna uwagę na dzieci w bezpośrednim kontakcie z wózkiem. Taką samą ostrożność, jaką niewątpliwie należy wykazać np. przy zamykaniu lub zamykaniu drzwi samochodu - uważając na siebie i w szczególności na malucha.

Trudno się z tym nie zgodzić, ale chcielibyśmy, żeby osłonkę mogli również zamówić zaniepokojeni właściciele wózków z Polski. Będziemy tę sprawę monitorować.

A tak na marginesie, jako tata dwójki dzieci, wiem z własnego doświadczenia, że składanie wózka może być groźne dla palców nie tylko dzieci i to niezależnie od producenta".

Chodzi o to,że przez nieostrożnośc rodzica mozna sie spodziewać wypadków w wiekszości wózków.Osobiście 2 razy przytrzasnełam sobie palce odpinając pałąk od spacerówki polskiego producenta.
Ale ten temat juz tu wałkowaliśmy.:tak:
https://www.babyboom.pl/forum/polecam-odradzam-f77/co-powiecie-o-maclarenie-31765/index7.html

Ostatnia edycja:
Mam 5,5 miesięczną córeczkę i powoli zaczynam się rozgladać za jakąś lekką spacerówką. Mała miesiac temu przesiadła się z gondoli do spacerówki- mamy x-landera xa...wózek może i fajny(narazie mam mieszane uczucia) ale strasznie ciężki, a ponieważ mam problemy z kręgosłupem cieżko będzie wnosić go na 2 piętro jak Zosia jeszcze podrosnie.
Planuje przesadzić ją do takiej lżejszej spacerówki jak zrobi się cieplej, może w kwietniu wiec bedzie wtedy mieć skonczone 8 miesiecy...
Jaki wózek polecacie?
ważne żeby był lekki, myślałam o przekładanej rączce albo siedzisku i żeby był dobrze zamortyzowany.

włączę się - mój syn ma rok, i potrzebna mi była spacerówka parasolka, LEKKA, SZEROKA W SIEDZISKU, DUŻA BUDA - dużo chodzimy na spacery w różną pogodę
i wybraliśmy Maclarena xlr, jest ok, za cenę 1300 zł z bardzo fajnym okryciem na nóżki
jestem zadowlona i syn również

reklama
Ostatnio zastanawiam się nad kupnem Cybexa chodzi mi o model Callisto lub Topaz. Byłby to wózek na wiosnę i lato bo na zimę mam inny. Zastanawiam się czy będzie dobry dla półrocznego dziecka i czy dobrze się go uzytkuje, bardzo mi się podobają obydwa modele ale na forach ciężko cos o nich wyczytać może mógłby ktoś doradzić czy warto w niego inwestować?:happy2:

Do góry