reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SPACERÓWKI na medal za przystepna CENĘ

reklama
Witajcie :-)!

Rozglądam się za spacerówką typu parasolka...

Może ktoś mi poleci jakąś tanią (do 300 zł) i lekką spacerówkę?
Mój synek ma 5 miesięcy, jeszcze nie siedzi, waży ponad 8 kg i ma około 80 cm wzrostu. Poza tym będę musiała ją wnosić na 5 piętro, a jestem osobą drobną.
Dobrze byłoby, żeby miała w komplecie okrycie na nóżki i folię przeciwdeszczową...

Widziałam w internecie wózek Orinoko Alu firmy Euro Baby. Może ktoś mógłby powiedzieć mi o nim coś więcej?

Ostatnia edycja:
Jak dla mnie 5 miesięczne dziecko, które jeszcze nie siedzi powinno jeździć wózkiem ze sztywnym oparciem. Może warto jeszcze poczekać... ;-)

Jak dla mnie 5 miesięczne dziecko, które jeszcze nie siedzi powinno jeździć wózkiem ze sztywnym oparciem. Może warto jeszcze poczekać... ;-)

MamaHelenki myślę, że masz rację...
Jednak muszę się rozejrzeć za jakimś wózkiem, bo Adrianek w gondoli ledwo się mieści.
Mamy też spacerówkę, którą montuje się do stelaża. Niestety nie daję rady sama jej wnosić i żeby gdzieś wyjść, muszę czekać na męża.
Poza tym mam nadzieję, że Adi już niedługo zacznie sam siedzieć, bo jak się go trzyma na kolanach, to siedzi w miarę sztywno.

Do AniknulkaTeż się zastanawiałam który z tych wózków czy Techno XT i MacLaren XLR? Mało rzeczami sie od siebie różnią.Np.Techno XT jest lżejszy do XLR(XT-6,6kg,XLR 7,4 kg)ale XLR ma dodatkowo miękkie poszycie dla dziecka i ma zagłówek (dla małego dziecka)
Ja posiadam Maclaren Techno XLR(w kolorze granatowym)Jestem bardzo,bardzo z niego zadowolona:tak::tak::tak::tak::tak:i bym go nie zamieniła na żaden inny.Podaję jego wyposażenie:
Wózek Maclaren TECHNO XLR
Nagroda - wózek dla rodziców preferujących wysoko rozwiniętą technologię i wspaniały styl
- Przystosowany dla dzieci od 6 m-ca
- Możliwość zamocowania na stelarzu wózka fotelika samochodowego Recaro Profi Plus
-składanie 1 ręką - 5 sek.
- Specjalny uchwyt do transportu
- 4 pozycje oparcia - siedzenie, drzemka lub jedzenie
- Łatwo ściągane do czyszczenia poszycie
- Ergonomiczne rączki - 3 pozycje wysokości
- 6'' podwójne, amortyzowane koła
- przednie koła skrętne zmożliwością zablokowania
- hamulec zespolony na tylne koła
- 4 punktowe pasy bezpieczeństwa z nitką fluorescencyjną
- Fluorescencyjne obszycie daszka i siedziska
- Wydłużany podnóżek, wykonany z wytrzymałych materiałów (tekstury) - wydłużenie siedziska
- Duży daszek z "okienkiem" chroniący przed promieniami UV, kieszeń z tyłu
- Hamulec zespolony na tylne koła - patent
- Dodatkowo okrycie przeciwdeszczowe i koszyk na zakupy
- Wózek wyposażony w okrycie na nózki
-Max. obciążenie wózka:29 kg

Waga wózka: 7,4 kg (bardzo lekki) i co ważne bardzo dobrze się prowadzi i sprawdza sie na krawężnikach.:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Papi5 bardzo dziękuję za tak wyczerpującą podpowiedź :-D. Z pewnością wezmę pod uwagę zalety tego wózeczka a skoro babcia funduje to mogę sobie pozwolić na taką cenę, Zastanawiałam się jeszcze tylko nad tymo kołami, czy nie ma problemu z jazdą zimą jak jest śnieg? Jeździłaś już po śniegu?
Mama Adrianka Wózki parasolkowe Saturn Coneco
osobiście też mi sie podoba

Do Anikulka
Co do jazdy na śniegu to uważam że w miarę dobrze sobie MacLaren XLR radzi.Na pewno nie są to pompowane koła(one bardzo dobrze radzą sobie z jazdą na śniegu).Ja jak jeżdziłam to raczej na ubitym śniegu i nie miałam problemów.Po zaspach śniegu nie jeżdziłam bo pewnie bym sie zakopała.Na pewno trzeba się zdecydować czy chce się lekką i bardzo wygodną spacerówkę czy duże pompowane koła ze złym podbijaniem na krawężnikach(wszystkie wózki co mają pompowane koła to sią ciężkie).:-(Ja jak wybierałam wózek to brałam pod uwagę wygodę i to żę jest lekki.Jak co to pytaj.:-)

reklama
Witam,
moje dziecię skończy niedługo 8 miesięcy i planuję zakup spacerówki.
Ostatnio na tapecie są wózki Peg Perego - Pliko i Aria. Zastanawiałam się też nad Coneco Solar.
Może są Mamy, które miały lub mają te wózki ?

Do góry