reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SPACERÓWKI na medal za przystepna CENĘ

A ja zwiedziłam wczoraj 8 sklepów z wózkami i znowu zmieniłam zdanie.
Nastawiłam się na Baby Design Jet Espiro, ale jak go obejrzałam i pomacałam to od razu odpadł. Niewygodne oparcie, szponki wygięte, że na leżąco plecki dziecka były wyżej niż główka, regulowane na pasku z taką plastikową sprzączką (do mnie to nie przemawiało), niezbyt wygodnie w użyciu. Na zdjęciu świetnie się prezentował, jednak w rzeczywistości to według mnie tandeta.
Drugi nad którym się zastanawiałam to Coneco Traffic, jednak zniechęcały mnie opinie co do firmy Coneco i małe wymiary siedzonka. Okazało się jednak, że wózeczek bardzo fajnie się prezentuje na żywo, stabilny, ciepłe i szczelne okrycie na nóżki, naprawdę mi się spodobał i siedzonko wcale nie takie małe jak mi się wydało. W porównaniu z Jet ma dużo wygodniejsze rączki. Lekko się podbija, bez problemu można wjechać na krawężnik.
Dodam na marginesie, że testowałam również Delti Frog, ale niestety, żeby oderwać przednie kółka od ziemi (podjazd pod krawężnik) trzeba był włożyć duuuużo siły i dlatego odpadł choć też mi się spodobał.
Zdecydowałam się na Traffic, tylko nie mają na razie zielonego.
Wbrew opiniom facet ze sklepu nie uważa Coneco za kiepskie wózki, nawet nie namawiał mnie do kupna droższych wózków, naprawdę polecał. Zobaczymy.

reklama
Hej!
Ja przez ponad miesiąc zastanawiałam się nad spacerówką dla mojej córci (obecnie 10 miesięcy). Rozważałam i wózki Baby design i Coneco i juz prawie kupiłam Baby design travel, ale obok niego stał w sklepie Chicco multiway. Po Przymiarce maleńkiej do tego wózka obie byłyśmy zachwycone.
Parasolka ta waży 8kg, wygodnie i szybko się składa, ma w komplecie okrycie na nóżki, folie przeciwdeszczową, barierkę i uchwyt na kubek. Ma także odpinaną budkę, i dodatkową poduszeczkę dla mniejszych dzieci no i oczywiście pasy. Kupiłam ten wózek dla mojej Wiki, ale na allegro bo było taniej.
Wprawdzie chciałam na spacerówkę przeznaczyć ok 350 zl a za Chicco Multiway zapłaciłam 430zł, ale uważam że było warto.
Testujemy ten wózek od miesiąca i jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni. Sprawdził się nam nawet podczas wizyty u dziadków w małym miasteczku, gdzie chodniki i drogi nie są w najlepszym stanie.
Jedyną wadą tego wózka jest to, że ciężko jest coś włożyć do koszyka, gdy jest na max rozłożony, ale z tego co się orientuję to tak jest w większości wózków typu parasolek.

Hej dziewczyny....

Co do wozka takiego od urodzenia to ja polecam Bugaboo Cameleon-sprawdzil mi sie swietnie...nigdy nic mi sie w nim nie popsulo,mimo ze koleczka male sobrze spacerowalo sie nim po lesie albo wiozlo dziecko po plazy-ma specjalna do tegu funkcje...No aletrzeba przyznac ze cena wysoka...Ale...szczerze warto zainwestowac...zaplacilam tu w De za wozek +fotelik maxi cosi+adaptery 950 euro a sprzedalam po 18 miesiacach za 680 euro...wiec duzo nie stracilam...Wozek mozna prowadzic jedna reka,jest lekki,zwrotny i zajmuje malo miejsca po zlozeniu....:-)

A teraz kupilam spacerowke-typu parasolka z chicco...Juz mniej uzywamy wozka wiec tylko taki na wypady do miasta lub zoo itp.

No i po przetestowaniu wielu w cenie zblizonej do max (500zl) ten mi najlepiej przypasowal...jakos po bugaboo wszytkie pchalo mi sie bardzo ciezko i byly malo zwrotne a ten byl najbardziej "zwinny"
mam dokladnie ten model w tym kolorku

CHICCO *LITEWAY* - NAJNOWSZY MODEL+Barierka Gratis (312103945) - Aukcje internetowe Allegro
chciałam sie zapytac czy w zestawie z wozeczkiem jest okrycie na nóżki?

Ja mam zdjecia ich realne wiec jesli ktos chce to poprosze o meila to przesla dla mnie jest niestety za niski rączka jest na wysokości 104 cm wiec to wózek dla niskich osób

Ja mam zdjecia ich realne wiec jesli ktos chce to poprosze o meila to przesla dla mnie jest niestety za niski rączka jest na wysokości 104 cm wiec to wózek dla niskich osób
Liteway ma 106,myslisz,ze to poważna różnica?Ja mam 164 cm. wzrostu,więc chyba dla mnie nie byłby to problem.Ale muszę to sprawdzić w realu.:tak:

reklama
Do góry