reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SPACERÓWKI na medal za przystepna CENĘ

Jolka Ja jakoś nie mam przekonania do tego wózka :no: Nie wiem czy umiałabym prowadzić wózek z taką kierownicą, ale nie miałam możliwości nawet w sklepie go obejrzeć i sprawdzić, więc moja opinia nie jest wartościowa ;-) Ale tobie radzę najpierw obmacać taki wózek w sklepie i ewentualnie potem zamówić na allegro :tak:

reklama
Jolka, ja mam Traxxa Jagurara i powiem Ci, ze jestem srednio zadowolona :baffled: Non stop cos sie w nim psuje, jest ciezki i zajmuje cholernie duzo miejsca w bagazniku.
Uzywam go na zmiane z Graco Quattro Deluxe i poza tym, ze ma niewielkie kola to jak dla mnie jest swietny.

Witam zastanawiam sie nad kupnem spacerówki dla 9 miesiecznego synka( obecnie mamy starą wersję deltima focusa i małemu nózki przy podniesionym podnózku nie chcą sie zmieścić:dry:bo jest zakonczony plastikową osłonką podniesioną do góry a jeszcze za mały jest na zwisajace nózki bo sie wysuwa z siedziska,,,a poza tym pasy są jakos dziwacznie montowane..:no:i jest zniszczony bardzo,,
wiec postanowiliśmy zaopatrzyć sie w coś innego) ....najpierw nastawiłam sie na małą spacerówke ok 300- 400 zł ale szybko okazało sie ze na nasze potrzeby typu wyjazdy i jazda po nierównościach odpadają gł. ze względu na koła piankowe.

Z tym, że spacerówki na kołach pompowanych są cięższe ( mój synek waży już ponad 12 kg i mierzy ok 86-92 cm ) i zastanawiam sie czy wielu rodziców korzysta do końca czyli do ok 3 lat z tego pierwszego wózka zakupionego dla swojego maleeństwa?,:-)
bo jak sie okazuje z postów przeciętnie dziecko zdaży jeszcze wypróbować lekką spacerówke i pozniej jezcze mniejszą parasolkę
.
Zastanawiam się czy warto kupować dużą spacerówke ( podobną do tej starej tylko innym podnóżkiem i bardziej zwrotną, czy kupić zwykłą spacerówkę i liczyć że po wybojach sie nie rozleci?)
, jeśli dziecko miało by pojeżdzic w niej poł roku bo np. pozniej sie nie zmieści, lub mnie bedzie ciezko manewrować dużą spacerówka z 2 letnim brzdącem to nie wiem czy to nie jest bez sensu?.
. a doświadczenia z wózkami nie mam wcale poza tym nieszczesnym focusem>Podobają mi sie x landery albo mutsy z tym że cena tych drugich jest raczej nie do przeskoczenia dla mnie >>>>a używany nie kosztuje wcale dużo mniej od nowego>>>>>

To może w takim razie mogłybyście mi coś polecić :sorry2:
Najważniejsze dla mnie to:
-wózek musi być "terenowy"
- przekładane siedzisko lub rączka
- oparcie regulowane (nie tak że cała spacerówka się przechyla do spania)

Jolka, a do jakiej ceny?
Bo jest mnostwo wozkow, ktore spelnialyby Twoje oczekiwania, ale ceny niektorych powalaja ;-)

myślę, że tak do 1,5 tysiąca. Ja po objeżdżeniu trzech największych sklepów znalazłam sztuk 4 :baffled:
Aha i nie mam zaufania do polskich wózków tzw. wielofunkcyjnych (np. tako itp)

Jolka, jak do 1.5 tys. to polecam MUTSY :tak: Naprawde super - wiem z doswiadczenia moich kolezanek :tak:
PS. Ja do Tako zaufania tez bym nie miala ;-)

Właśnie mutsy mi się nie podoba, bo taką odkrytą tą spacerówkę ma :baffled:
Poza tym 1500zł nie starczy na stelaż siedzisko spacerówki i dodatki :no:

Z ręką na sercu polecam spacerówkę PRO-BABY,leciutka,rozkładane siedzisko i podnóżek,zdejmowany pokrowiec siedziska(do prania lub wymiany,można dokupić),zdejmowana budka,składa się w 2 ruchach(1 ręka,1 noga),koszyk wystarczający na podstawowe zakupy,przednie kółka z możliwością blokowania,boki zadudowane(nie wieje z boku na dziecko),możliwość doczepienia siatki na zakupy,folii przeciwdeszczowej.:tak:

reklama
Witam, rozglądam się za spacerówką dla rocznego synka, czy któraś z Was może ma taki wózek i podzieli się spostrzeżeniami, chodzi mi o Arti Travel, to podróba Peg Perego Pliko P3, tylko, że kosztuje ok. 400zł, może też być Arti Atlantic.
Znacie może jakieś sklepy w Gdańsku i okolicach gdzie można pomacać taki wózeczek?
Z góry dzięki

Do góry