reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

SPACERÓWKI na medal za przystepna CENĘ

Jolka Ja jakoś nie mam przekonania do tego wózka :no: Nie wiem czy umiałabym prowadzić wózek z taką kierownicą, ale nie miałam możliwości nawet w sklepie go obejrzeć i sprawdzić, więc moja opinia nie jest wartościowa ;-) Ale tobie radzę najpierw obmacać taki wózek w sklepie i ewentualnie potem zamówić na allegro :tak:

reklama
Jolka, ja mam Traxxa Jagurara i powiem Ci, ze jestem srednio zadowolona :baffled: Non stop cos sie w nim psuje, jest ciezki i zajmuje cholernie duzo miejsca w bagazniku.
Uzywam go na zmiane z Graco Quattro Deluxe i poza tym, ze ma niewielkie kola to jak dla mnie jest swietny.

Witam zastanawiam sie nad kupnem spacerówki dla 9 miesiecznego synka( obecnie mamy starą wersję deltima focusa i małemu nózki przy podniesionym podnózku nie chcą sie zmieścić:dry:bo jest zakonczony plastikową osłonką podniesioną do góry a jeszcze za mały jest na zwisajace nózki bo sie wysuwa z siedziska,,,a poza tym pasy są jakos dziwacznie montowane..:no:i jest zniszczony bardzo,,
wiec postanowiliśmy zaopatrzyć sie w coś innego) ....najpierw nastawiłam sie na małą spacerówke ok 300- 400 zł ale szybko okazało sie ze na nasze potrzeby typu wyjazdy i jazda po nierównościach odpadają gł. ze względu na koła piankowe.

Z tym, że spacerówki na kołach pompowanych są cięższe ( mój synek waży już ponad 12 kg i mierzy ok 86-92 cm ) i zastanawiam sie czy wielu rodziców korzysta do końca czyli do ok 3 lat z tego pierwszego wózka zakupionego dla swojego maleeństwa?,:-)
bo jak sie okazuje z postów przeciętnie dziecko zdaży jeszcze wypróbować lekką spacerówke i pozniej jezcze mniejszą parasolkę
.
Zastanawiam się czy warto kupować dużą spacerówke ( podobną do tej starej tylko innym podnóżkiem i bardziej zwrotną, czy kupić zwykłą spacerówkę i liczyć że po wybojach sie nie rozleci?)
, jeśli dziecko miało by pojeżdzic w niej poł roku bo np. pozniej sie nie zmieści, lub mnie bedzie ciezko manewrować dużą spacerówka z 2 letnim brzdącem to nie wiem czy to nie jest bez sensu?.
. a doświadczenia z wózkami nie mam wcale poza tym nieszczesnym focusem>Podobają mi sie x landery albo mutsy z tym że cena tych drugich jest raczej nie do przeskoczenia dla mnie >>>>a używany nie kosztuje wcale dużo mniej od nowego>>>>>

To może w takim razie mogłybyście mi coś polecić :sorry2:
Najważniejsze dla mnie to:
-wózek musi być "terenowy"
- przekładane siedzisko lub rączka
- oparcie regulowane (nie tak że cała spacerówka się przechyla do spania)

Jolka, a do jakiej ceny?
Bo jest mnostwo wozkow, ktore spelnialyby Twoje oczekiwania, ale ceny niektorych powalaja ;-)

myślę, że tak do 1,5 tysiąca. Ja po objeżdżeniu trzech największych sklepów znalazłam sztuk 4 :baffled:
Aha i nie mam zaufania do polskich wózków tzw. wielofunkcyjnych (np. tako itp)

Jolka, jak do 1.5 tys. to polecam MUTSY :tak: Naprawde super - wiem z doswiadczenia moich kolezanek :tak:
PS. Ja do Tako zaufania tez bym nie miala ;-)

Właśnie mutsy mi się nie podoba, bo taką odkrytą tą spacerówkę ma :baffled:
Poza tym 1500zł nie starczy na stelaż siedzisko spacerówki i dodatki :no:

Z ręką na sercu polecam spacerówkę PRO-BABY,leciutka,rozkładane siedzisko i podnóżek,zdejmowany pokrowiec siedziska(do prania lub wymiany,można dokupić),zdejmowana budka,składa się w 2 ruchach(1 ręka,1 noga),koszyk wystarczający na podstawowe zakupy,przednie kółka z możliwością blokowania,boki zadudowane(nie wieje z boku na dziecko),możliwość doczepienia siatki na zakupy,folii przeciwdeszczowej.:tak:

reklama
Witam, rozglądam się za spacerówką dla rocznego synka, czy któraś z Was może ma taki wózek i podzieli się spostrzeżeniami, chodzi mi o Arti Travel, to podróba Peg Perego Pliko P3, tylko, że kosztuje ok. 400zł, może też być Arti Atlantic.
Znacie może jakieś sklepy w Gdańsku i okolicach gdzie można pomacać taki wózeczek?
Z góry dzięki

Do góry