reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

SPACERÓWKI na medal za przystepna CENĘ

witam, jestem mamą 4-miesiecznej Martynki, szukamy dobrego wózka do miasta; chciałabym, żeby nasza nowa spacerówka miała możliwość zainstalowania gondoli, ponieważ za jakieś 2lata chcielibyśmy sie starać o drugą dzidzię; zastanawiam się nad Peg Perego Pliko P3, albo Bebe Confort - Loola; ale ostatnio tez zauważyłam dwa podobne wózeczki, tzn. Brevi - B.One i Inglessina - Zippy; czy któraś z Was jeździ jakimś z tych wózeczków?? który polecacie?? parametry mają bardzo podobne, ceny również, dlatego moze tak trudno mi się zdecydować... Pliko P3 był moim marzeniem od kiedy go zobaczyłam, ale Loola podoba mi sie z tego względu, że istnieje możliwość przewożenia dziecka przodem lub tyłem do kierunku jazdy... co myślicie??

Załączniki

• Peg Perego - Pliko P3.jpg
    Peg Perego - Pliko P3.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 94
  • Bebe Comfort - Loola.jpg
    Bebe Comfort - Loola.jpg
    69 KB · Wyświetleń: 66
  • Brevi - B.Max.jpg
    Brevi - B.Max.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 77
  • Inglesina - Zippy.jpg
    Inglesina - Zippy.jpg
    24 KB · Wyświetleń: 79
reklama
Witam, niespełna 2 tyg temu kupiłam na allegro Graco Citisport i jestem bardzo zadowolona, wózeczek zgrabny i lekki ok 6 kg! Zapłaciłam za niego 289 wiec cena ok, swietnie sie prowadzi i polecam dla rodziców zmotoryzowanych, bardzo mało miejsca zajmuje w bagazniku. Koła ma małe ale świetnie sie poddają nawet na bardzo nie równej i kamienistej drodze:) szczerze polecam!!

ja zdecydowałam się na Peg Perego - Pliko P3 i jestem jak na razie mega zadowolona... troszke drogi jest, owszem, ale kupilam już patrząc przyszłościowo, dla drugiej dzidzi, którą planujemy za ok.2lata
a z wózków Graco polecam MOSAIC, świetnie się prowadzi i w przeciwieństwe do innych modeli, nie skrzypi tak mocno po paru miesiacach jeżdżenia

Oglądam i oglądam i już sił nie mam.
chcę żeby mój wózek:
posiadał skrętne koła
miał dość głębokie siedzisko
był lekki
posiadał amortyzatory - spokojnie mogą być sprężynowe
rączkę nie najniższą
przykrycie na nóżki
był do przewożenia dzieci do 20 kg bo moja córa ma już 11 kilosków:tak:
Zastanawiam się też czy wózek ma być na jednej rączce czy na dwie.
Zależy mi żeby móc prowadzić jedną ręką.
Mam mały samochód i jeżdżę też często ciasnymi busami więc dobrze jakby rozkładał się do małych rozmiarów

proszę pomóżcie i opiszcie swoje przygody ze spacerówkami.
Licze na Was bo sama już nie daje rady :crazy:

ja z czystym sumieniem polecam GRACO model MOSAIC - właściwie spełnia wszystkie warunki o których piszesz, jedyną wadą wózków tej frmy jest to, ze dość szybko zaczynają skrzypiec i trzeba je smarować (chociaż nie wiem czy to we wszystkich modelach, na pewno w Quattro Tour Deluxe)
tak wygląda:

*MOSAIC* GRACO COMPLETO PARASOLKA +FOLIA +W.0-24h (374848475) - Aukcje internetowe Allegro

jest do tego oczywiście śpiworek na nóżki...

ja osobiście kupiłam Peg Perego - Pliko P3, jest drogi (ja zapłaciłam w sklepie 1100zł) ale jak dla mnie jest rewelacyjny na nasze chodniki!!

reklama
Mnie nie stać wydać 1000 zł na wózek, a szkoda :-( bo dużo pozytywnych opinii słyszałam na temat tego Peg Perego.

Co do Graco to miałam wózek tej firmy i miałam styczność z innymi i jakoś nie jestem przekonana do tej firmy.

Myślałam też o tym
NOWY MICHELLE XENOPE 2008 OKRYCIE+WYSYŁ = GRATIS (370774934) - Aukcje internetowe Allegro

i o tymhttp://www.allegro.pl/item376366766_michelle_petit_7_5kg_okrycie_folia_wysyl_gratis.html

ale nie wiem czy ma amortyzatory na spręzynach i czy koła są piankowe.

Zadawałam pytanie sprzedającemu ale nie odpisują :no:

Co tam taki szarak jak ja :crazy:

Ten...hmmm...cena wysoka ale jest lekki, szkoda że nie ma wymiarów
5 kolorów SUPERLEKKI WÓZEK PEG PEREGO ARIA MT SU (369894113) - Aukcje internetowe Allegro

Do góry