reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

spacerówki i foteliki samochodowe

Heh, a ja jestem na etapie szukania jak najlżejszego, a przy tym niedrogiego i funkcjonalnego wózka typu parasolka. My teraz mamy Chicco SimplyCity i jestem bardzo zadowolona, no może poza pasami bezpieczeństwa, bo są kretyńsko rozwiązane i mam wrażenie, że lubią się wrzynać w plecy. Tyle, że dla mojej mamy jest za ciężki, nawet po złożeniu nie potrafi sobie poradzić i zejść z nim na dół jednocześnie prowadząc albo trzymając Tymka.
O taki:
CHICCO%20SIMPLICITY%2002%20MANHATTAN.jpg

Tylko zamiast beżu jest pomarańcz.

Szukam zatem leciutkiego wózka, składanego jak parasolka, żeby można było go wygodnie znieść, a z drugiej strony, żeby miał budkę i rozkładane oparcie, bo przecież 1,5 roczny maluch potrzebuje jeszcze wygody. Te co znalazłam albo były super i cholernie drogie (np. Maclaren) albo tanie i badziewiaste. Może któraś z was ma coś pomiędzy tymi skrajnościami, coś co warte jest kupienia?

reklama
Fajny, oglądałam go już w necie, ale 9 kg:szok::szok::szok: Niewiele więcej ważył mój ABC Design z gondolą:-)

Potrzebuje coś, co waży 5-7 kg. Miałam kiedyś spacerówkę ważącą ok. 6kg, składaną jak parasolka, firmy Hoco. Kupiłam ją w Niemczech ale teraz poziom Euro nie zachęca do zakupów za Nysą. W Polsce takich nie mogę znaleźć:-(

Atru o tym z drugiego linka nawet nie myśl. Widziałam ten wózek na żywo to są druty powleczone cieniutkim materiałem Tymek praktycznie opierałby się o druty.

My kupilismy wózek na miejscu kosztował 280zł Baby Design jest leciutki i mięciutki : )

To ten NOWOŚĆ WÓZEK PARASOLKA BABY DESIGN TRAVEL wys (570811417) - Aukcje internetowe Allegro

Co prawda waga jest podana 8,8 kg ale jak dla mnie jest leciutki nawet z Kubusiem a daje radę go wnieść po schodach np do autobusu lub znieść ze schodów .... no chyba, że taka silna jestem : )

A mamy ten czerwony

Kasia - dzięki za ostrzeżenie, teraz to na pewno nie będą sobie nim głowy zawracać:tak:

Ten Baby Design sprawia wrażenie dobrej rzeczy. Ciekawe, ile faktycznie waży. Chyba zrobię po wypłacie przelot po sklepach z wózkami. Widziałam takie modele na mieście. A co myślicie o Coneco?

Chodzi mi o najzwyklejszą parasolkę, bo mam solidną spacerówkę - Chicco, jak dla mnie bardzo dobry wózek (he, jakbym to ja w nim jeździła). Ale nie składa się jak parasolka i mojej mamie sprawia trudność zniesienie go po schodach. Tylko dlatego myślę o nowym zakupie. Chicco nie będę się pozbywać, bo ja nie mam problemu z jego zniesieniem. A widziałyście parasolki firmy Meggy (bodajże), które można było kiedyś dostać w marketach typu Biedronka albo Carrefour?

reklama
Atru my kupiliśmy wózek w sklepie "Nastolatka" są tam ciuszki dla dzieci i akcesoria jak wózki, foteli itp... widziałam jeszcze te wózki w M1 w dzieciecych sklepach.

Coneco to również dobra firma, ma podobne wózki do Baby Design. Jednak jeżeli zalezy Ci na duzym koszu na zakupy to niestety Baby Design odpada : / kosz jest mały pomieści jedynie torebke lub małą torbe z zakupami

Do góry