reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin i okolice - znajdę tu jakieś mamuśki stamtąd?

Witam.
Jestem "nowa" na forum. Wprawdzie zerkam od kilku miesięcy, ale jakoś nie było czasu bardziej się wdrożyć:sorry: Teraz siedzę w domku na L4 i jest więcej wolnego. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona, choć właściwie jeszcze nie jestem mamuśką;-) Ale nasze maleństwo już nie długo pojawi się na świecie.
A może uda mi się tu poznać "Mamuśkę" z Będzina, której dzidzia też planuje pojawić się w podobnym terminie i mogłybyśmy razem chodzić na spacery :-)

reklama
witam witam :)
chetnie przyjmujemy Ciebie tutaj :)
ja tez tutaj czekalam na swojego malucha :) wiec bedziemy z Toba tez czekać :)

na kiedy masz termin i wiesz juz kto mieszka w brzuszku u Ciebie ??:)

ja mieszkałam w bedzinie :) a ty konkretnie z jakiej dzielnicy bo ja z Grodzca :) teraz obecnie mieszkam w sosnowcu :)

Melduje sie i Madie.

Jakos nie bylo czasu na forum, za duzo spraw na glowie.
U mnie sie wlecze dzien za dniem w oczekiwaniu na moich chlopakow ;)
Mam problem dosc spory z tesciowa i nie mam glowy do innych spraw. Za duzo nerwow i stresu przez ta kobiete. Mam tylko nadzieje, ze jej wariactwa nie wplyna na moj termin rozwiazania, bo wtedy ja rozszarpe...

witam witam :)
chetnie przyjmujemy Ciebie tutaj :)
ja tez tutaj czekalam na swojego malucha :) wiec bedziemy z Toba tez czekać :)

na kiedy masz termin i wiesz juz kto mieszka w brzuszku u Ciebie ??:)

ja mieszkałam w bedzinie :) a ty konkretnie z jakiej dzielnicy bo ja z Grodzca :) teraz obecnie mieszkam w sosnowcu :)

Nasza pierwszy skarb - córeczka Gabrysia - ma się pojawić 15 grudnia.

Mieszkam na Syberce:happy2:. A kiedyś mieszkałam w Sosnowcu na Klimontowie :-)

Cosmo, na szczescie nie mieszkamy razem. Mieszkamy w odleglosci 15km (tesciowie w DG), ale skutecznie uprzykrza mi zycie, od momentu wyjazdu meza. Ona nie rozumie, ze on tam ma dosc mocno ograniczona mozliwosc kontaktow z rodzina i ma pretensje, ze kontaktuje sie wylacznie ze mna. Twierdzi, ze ja jej nic o nim nie mowie, bez przerwy ma do mnie pretensje o cale zlo tego swiata. Maz z tego co wiem,to wyslal jej list, ze zamierza sie kontaktowac wylacznie ze mna, bo to ja jestem jego zona, w dodatku w bardzo zaawansowanej, zagrozonej ciazy. Nie dotarlo to do niej. Jest jeszcze gorzej.
Staram sie nia nie przejmowac, tylko, ze ona non stop robi pelno syfu i zadne tlumaczenia do niej nie docieraja- ani prosba ani grozba.

Z wyprawka jestem daleko w tyle. Mamy troche ciuszkow na poczatek, lozeczko. Musze dokupic materacyk nowy i posciel,przewijak... wozek i fotelik samochodowy. Pomalu kompletuje rzeczy do szpitala dla siebie.
Zawsze cos wyskoczylo, a my zakupy odwlekalismy w czasie. No i teraz wlasciwie zostalam a nimi sama, ale jakos dam rade z pomoca mojej mamy wszystko skompletowac.

Mam tylko nadzieje, ze szalenstwa tesciowej nie wplyna na date rozwiazania, bo wtedy to kobite rozniose w drobny mak. Juz teraz zaczynam dochodzic do wniosku, ze po powrocie meza nie bedziemy sie z nia w ogole kontaktowac. Ona sie nadaje tylko na leczenie na oddziale zamknietym.

łooo Gabrysia piękne imię moja siostra ma na imie Gabrysia :) cudowne i piękne imie :) i gratulacje córeczki :)

Madie dobrze ze sie odezwałas bo juz sie martwiłam... o Ciebie :) olej ta swoja tesciowa. w ogole nie gadaj z ta kobieta bo przez to sie denerwujesz.. i szkodzisz maluszkowi .... wierze ze wszystko sie ułoży :) nie martw sie i trzymaj sie cieplutko :)

Wiem, wiem... Ale to sie tak latwo mowi. Staram sie ja olewac. Tylko, ze ta kobieta jest w pelni niereformowalna. Nic nie dociera z tego co sie do niej mowi. Ja jej mowie, ze mam na sobie czarna bluzke, a ona mi bedzie wmawiac, ze jest zielona, za chwile zmieni zdanie, ze to jednak czerwony, a na koncu stwierdzi, ze ja w ogole nie mialam na sobie bluzki, a jesli juz to na pewno byla zolta. Brak sil, slow... Wkurza mnie takie mieszanie sie do wszystkiego i ciagle pretensje. Jeszcze 2 miesiace temu nie moglam zlego slowa na nia powiedziec...A teraz... Calkowicie inny czlowiek.

witaj maga ja z klimontowa;-)

madie wypadaloby zyczyc szczesliwego rozwiazania bez komplikacji ze strony wspomnianej kobiety

ja tesciow nie posiadam, nie wyobrazam sobie sytuacji ze mogliby robic cos przeciwko synowej i wnukowi, wnuczce...

trzymaj sie jakos:tak:

reklama
Hej dziewczyny... Przepraszam za moją nieobecność dość długą. Nie miałyśmy okazji tak naprawdę się poznać, a chwilowo stąd odeszłam. Dobrych wieści nie przynoszę. Życie całe mi się rozpadło. Mężczyzna, którego kochałam okazał się być zwykłym tyranem.. a przecież przez tyle czasu był taki kochany, taki wspaniały i cudowny i nic nie wskazywało na to by kiedykolwiek mógł podnieść rękę na mnie.. Przez niego straciłam mój największy Skarb :( Jak tylko uda mi się nadrobić ten stracony czas... Postaram się napisać więcej. Ciągle jestem jeszcze życiowo nieobecna. Załamana, zrozpaczona :(

Do góry