reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin i okolice - znajdę tu jakieś mamuśki stamtąd?

lampy w koncu kupione :tak:
maly cos mi dzis spac nie chce,nawet na spacerku nie chcial:-(
a ja dzis umylam okna,he w koncu bo na zewnatrz to byly masakryczne,fakt ze tak byle jak umylam,bo Filip nie spal i marudzil ale przynajmniej swiat widac:-D

zakazana ja tydzien temu tez jeszcze nie kojarzylam kto co i jak a dzis znam wszystkie nawet na nk wiedzialam kto jest kim,kobieca intuicja;-)

wavejka nie dziwie sie ze ledwo nadazasz za nami,przy malym dziecku to i tak czesto tu jestes :-D
na rane to slyszalam zeby mascia rumiankowa smarowac,a co do brzucha to ja po porodzie mialam tez bole takie chocby niestrawnosc:baffled:

jak ubieracie wasze dzieciaki na spacer w taka pogode??mi siostra kazala ubierac tak jak ubieralam tylko zeby nie przykrywac kocykiem ale wydaje mi sie ze jest mu za cieplo:baffled: jak przychodzimy do domu to on jest caly mokry,a ma ubrane body z krotkim rekawem i cienka bluzke i dresiaki no i kombinezon:confused:sama niewiem,niby sie mowi ze dziecko ma byc ubrane tak jak ja tylko jedno ubranko wiecej,no ale ja juz smigam w wiosennej kurtce....

Domik Natalcia wyglada uroczo taka upackana :-D

reklama
ja też na chwilę

dzis coś we mnie wstą;piło i wysprzatałam na glanc całe mieszkanko, nawet firankę nowa powiesiłam. Może w powietrzu coś jest? :-D

Glony moje ostatnio nie chcą w ogóle jeść obiadów a Maja to by najchętniej nie jadła nic

ale się wkurzyłam:growl: pisałam,pisałam chyba z pół godziny,chciałam już wysłać ale wszystko mi się skasowało:unsure: już mi się nie chce od nowa....
Filipek w końcu śpi,mąż też:-) a jutro w nagrode bierze mnie do silesi na zakupy,muszę coś na chrzciny kupić:happy2:no i spodnie by się przydały....a tak mi się przypomniało,że czasami bywamy w sosnowcu na zakupach :-)
Wy to pewnie już śpicie?

Hejka Mordoklejka:-) Ja jeszcze nie śpię, popijam zieloną herbatkę, my z mężem to w ogóle lubimy dłużej posiedzieć wieczorkami:-) Fajnie jak dzieci śpią i można na spokojnie pogadać , i pomysleć, czasem poczytać:-) Lubię te swoje wieczory:-)

Bibiana to życzę ci słonko udanych zakupów, kup sobie cos ładnego i sexownego na wiosnę:-)
A na chrzciny ubranko dla ciebie czy dla dzidzi? To ci się imprezka szykuje, na kiedy macie termin?:-) A co to za lampy kupiłaś?

megicarpenter oj , jak ja ci zazdroszczę tego leżenia:-) Jak ja bym sie tak legła , to chybabym ze trzy dni leżała i nie wstawała:-) Ale masz rację odpoczywaj jak najwięcej , odpoczywajcie oboje z dzidzią:-)

DomiK zdjęcie urocze:-) Moja Lena też się zawsze tak upaćka , a powiedz mi uczysz ją już jeść grudkowate jedzenie? Bo czytałam , że w tym wieku dzieci powinny już jesc z grudkami , ja Lenie na razie jeszcze miksuje zupki:-) Bo jakoś mam wrażenie że grudkami to sie zaraz zakrztusi:baffled:

Dziewczynki to co organizujemy jakieś babskie spotkanie szalonych mamusiek?:-)

Cześć dziewczyneczki!

Ale mam kaca! Wczoraj pojechaliśmy na kręgle i taka impreza się zrobiła, że ledwo co mogę sobie wszystko przypomnieć... Rany człowiek już ma swoje lata, a głupi jak but :-) :-):-)Jak będę coś pisać od rzeczy to się nie zdziwcie ;-)

wavejka to dobrze, że znajdujesz chwilkę, żeby nas poczytać. Życzę, żeby brzuszek przestał boleć! Ale boli Cię brzuch czy rana? Mnie ostatnio często swędzi rana, ale to chyba od maści - używam Contractubex.

Bibiana według mnie też jest za ciepło na taki ubiór. A przegrzanie dziecka jest jak za pewne doskonale wiesz niewskazane. Ja ubieram małą w bodu z krótkim rękawem, bluzeczkę z długim rękawem, rajstopki, spodnie, lekką czapkę i kombinezon polarowy. Kiedyś ubrałam jej jeszcze sweterek i jak wróciłyśmy to była spocona, więc teraz jej nie zakładam. No chyba, że jest chłodniej...
Już pewnie jesteś po zakupach, więc pochwal się co tam nakupowałaś. Ludzi pewnie pełno? Ale masz dobrego męża, że Cię na zakupy bierze, mój za tym nie przepada....

cosmolady bardzo mi się podoba Twoje określenie "glony" :-D:-D:-D

megicarpenter leż póki możesz kochana :tak:

Reghina ja jeszcze miksuję małej jedzonko. Ale w gerberkach po 8. miesiącu są np. takie kwadraciki małe o boku 5 mm albo ryż, więc myślę, że takie coś nie zaszkodzi, bo większych kawałków to bym się bała dawać.

Ja jestem jak najbardziej za spotkaniem! Za tydzień w weekend będę u rodziców w Dąbrowie, więc chętnie się spotkam z Wami :-)

Idę trzeźwieć dalej, miłego popołudnia :*

Witam mamusie z Zagłębia :-)

Chciałabym się przyłączyć do Was mam nadzieję, że nie będziecie mieć nic przeciwko :-D

W skrócie o sobie. Mam 26 lat jestem mężatką od 4 lat i mamą od 2 i pół roku. Obecnie nie pracuje i chyba na razie mi tak dobrze. Mieszkamy w Zawierciu. Mój synek ma na imię Kubuś i jest okropnym łobuzem!!!!!

Po tak długiej zimie nie mogłam się doczekać wiosny no i w końcu jest :-D

Pozdrawiam!!!!:-D

czesc kochane :)))) , witam się niedzielnie .. Laura śpi a Amelka z tata na basenie :-))
także mam chwilke :)
Witaj Kasia :) przystojniak z tego twojego syna :-)
DomiK boli mnie brzuch :( , rana sama w sobie nie boli, ale juz minąl prawie miesiac a ja dalej mam upławy .. chyba zadzwonie jutro do mojego gina bo niepokoi mnie ten niesamowity bol brzucha .
Dzisiaj mialam nocke z glowy, Laura postanowila zwiedzac a nie spac :-), dobrze ze moj K postanowil ja ponianczyc :), poszlismy spac po 5 rano :D

zajadam sie własnie szarlotka, moze ktoras ma ochote ? podziele sie :)))

czesc kochane :)))) , witam się niedzielnie .. Laura śpi a Amelka z tata na basenie :-))
także mam chwilke :)
Witaj Kasia :) przystojniak z tego twojego syna :-)
DomiK boli mnie brzuch :( , rana sama w sobie nie boli, ale juz minąl prawie miesiac a ja dalej mam upławy .. chyba zadzwonie jutro do mojego gina bo niepokoi mnie ten niesamowity bol brzucha .
Dzisiaj mialam nocke z glowy, Laura postanowila zwiedzac a nie spac :-), dobrze ze moj K postanowil ja ponianczyc :), poszlismy spac po 5 rano :D

zajadam sie własnie szarlotka, moze ktoras ma ochote ? podziele sie :)))

Wavejka :szok: wow po 5 rano no to jest coś. Wytrwała dziewczynka :-)

Mmmmm szarlotka pycha, ja chętnie poprosze :yes:

reklama
O jak się cieszę, że jest ktoś z Zawiercia :-) Witam Kasiu :tak:a gdzie dokładniej mieszkasz? Bo ja na zadupiu (Karlin) :-)Jesteś Zawiercianką czy przyjezdną?

Ja już wytrzeźwiałam na dobre, trochę to zajęło ;-)

wavejka no to już wiesz, że masz drugie dziecko w domu :tak: oby to była jednorazowa "impreza". Zadzwoń kochana do tego gina!!! A upławy masz obfite jeszcze?
ja też proszę kawałek szarlotki :-)kurde, a miałam się odchudzać :-p

Dziewczyny macie jakieś przepisy na zupki albo obiadki dla niemowląt? Bo nie mam weny, a nie chcę, żeby Natala jadła cały czas to samo...

Do góry