reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sosnowiec, Dąbrowa Górnicza, Będzin i okolice - znajdę tu jakieś mamuśki stamtąd?

Bibiana ja znam dziecko które w wieku 4 miesięcy miało już 4 zęby!! Pierwszy wyszedł jak miał właśnie 2 miesiące. Obecnie ma 9 miesięcy to dziecko i 10 zębów. Różnie dzieciaczki ząbkują. I faktycznie może to trwać długo...my już męczymy sie 2 miesiące. Krystek wkłada raczki do buzi, zresztą wszystko pcha i trze dziąsełkami największą fraje mu sprawia jak ja mu pieluszką tetrową masuję dziąsełka. Oprócz tego średnio budzi się po 7 razy w ciągu nocy...tak więc rewelacja ale do zniesienia hehe :-)

Tak więc głowa do góry całkiem możliwe że zaczął ale zanim ząbek się przebiję będzie miał 4 miesiące czy w sam raz jak na pierwszego ząbka :)

reklama
Layla ja Ci zazdroszcze tej motywacji,wogole podziwiam cie ze robisz tyle rzeczy pozytecznych,ja cala ciaze obiecalam sobie ze pojde na jakies studium,potem ze na kurs jakis,no i nic:baffled: ostatnio siostra moja zdala prawko,bylo mi glupio bo ona mlodsza i tez chcialam sie zapisac,ciekawe co z tego wyniknie ja zawsze mialam slominy zaplon:-D straszny len ze mnie:-D
ale ciesze sie ze lepiej sie czujesz po tej silowni,a gadaniem ludzi sie nie przejmuj,zobaczysz ze Twoj synus jak dorosnie bedzie dumny z cebie no i cala rodzinka bedzie dumna jak juz skonczysz studia i kurs angielskiego:-D A my juz jestesmy z Ciebie dumne:-D:-D

Reghina jak chcesz to moge ci oddac troche swojego cialaka,ja cale zycie chce troszke schudnac przynajmniej z brzucha no ale mi sie nie udaje,raz tylko schudlam 13 kg ale wygladalam okropnie,nie umialam sie przyzwyczaic do siebie takiej.a kolczyka juz nie mam,kolezanka na meczu niechcacy lokciem uderzyla mnie w te miejsce gdzie byl kolczyk i zrobila sie ranka,a ze ja taka paskuda jestem to jak juz sie strupek robil to musialam go zdrapac:-Dno i w koncu sciagnelam,mi tez sie podobalo jak w nim wygladam hihi nawet maz mi kazal jeszcze raz przebic ale kolczyk gdzies sie zapodzial:-D no to lepiej ugotuj ten obiad ,bo twoi mezczyzni z domu cie wyrzuca :-D

megicarpenter doczekasz sie ,zobaczysz szybko zleci,jak ja juz mialam rodzic to sie przerazilam ze to tak szybko:-D jejku jak ja bym chciala jeszcze raz to wszystko przejsc:-)
Juz niedlugo bedziesz sciskac swojego synusia w ramionach,ale teraz duzo odpoczywaj i spij jak najdluzej:-D

Zakazana sliczny ten twoj synus:-D
to ja narzekam ze czasami Filip budzi sie trzy razy zamiast raz,a Twoj babel az 7 hehe
wiecie ze ja sie jeszcze nie przyzwyczailam do tego wstawania w nocy,czasem jak karmie malego to zdarza mi sie przysypiac,ale ze mnie franca,ale spanie to zawsze bylo moje hobby.ale czego sie nie robi dla swoich pociech:-D
ja uwielbiam jak juz Filipek wypije mleko i zasypia i nagle ten usmieszek do aniolkow,to jest takie slodkie....

dziewczyny wszystkie jestescie fajne dżagi:-) szkoda ze nie mieszkam blizej,tez bym sie z wami na spacerek wybrala,ale jak juz bedzie cieplej i Filipek troszke podrosnie(oczywiscie jezeli dalej wytrwamy na tym forum,ale wierze ze tak:-D) to przyjade do sosnowca,no i dziewczyny tez dojada i sie spotkamy :-) o jej ale to niepoprawnie napisalam,ale rozumiecie o co chodzi.

dobra zmykam bo maz mnie na zakupy bierze,musimy lampy kupic,buziaki

Bibiana udanych zakupów :)

heh ja pamiętam jak narzekałam że mały dwa razy w nocy się budził a teraz bym sie cieszyła jak cholera!! Dziś budził się tylko 3 razy!!!!!!!!! i jak zawsze męża budzę gdy Krystek się obudzi a ja idę dalej spać tak dziś usnąć już nie mogłam taka wyspana byłam hehe a poza tym mdłości też się obudziły :p

Dzieńdoberek :-)

Bibiana wysłałam Ci zaproszenie :tak:akceptuj szybko, bo chcę foty pooglądać :-pa z tym siusianiem to ja też właśnie mam zamiar małą uczyć jak zacznie porządnie siadać.

Kurde mała mi wstała, zajrzę później, pa kochane!

Witam wiosennie , ja tylko na momencik wpadam sie przywitac i juz mnie nie ma:-) Dzisiaj wpadłam w wir porzadków , bo sie przyznam ze ostatnio troche zaniedbalam swoj domek:-) A dzisiaj i mam fajnie czysciutko i nawet pyszny obiadek ugotowany:-)

zakazana sliczny twoj synek, a z ciebie tez fajna mamusia:-)

Bibiana ja tez czasem chcialabym sie wrocic do tego czasu kiedy Lena sobie w brzuszku mieszkala, to bylo niesamowite uczucie i czasem tesknie za swoim brzuszkiem, lubilam go:-) A teraz jest dzidzia , i to tez jest niesamowite uczucie , ale to w ciazy bylo takie wyjatkowe:-)

Mam nadzieje ze sie ktoregos dnia zorganizujemy i spotkamy:-) Ale fajnie by bylo:-)

Ok , uciekam , bede potem to wiecej napisze:-)

Już jestem, mam nadzieję, że Natalcia mi pozwoli trochę poklikać :-)

Mam nadzieję, że mojej też przejdzie to plucie. Chociaż czasem śmiesznie wygląda przy tym. Pokażę Wam fotkę :-)

zakazana nie dziwię się, że jeszcze nie do końca kojarzysz kto, co i jak. W końcu jest nas tu trochę. Wdrożysz się szybciutko :tak:a Krystianek jest przesłodziutki!!!

Layla głupie gadanie! Nie przejmuj się i rób swoje. Znaczy co jak masz dziecko to masz siedzieć w domu i pierdzieć w stołek? Ja jestem pełna podziwu, że w ogóle chcesz coś robić i się rozwijać zarówno umysłowo jak i fizycznie :blink:Bibiana ma rację - my jesteśmy z Ciebie dumne :-)

megicarpenter już niedługo będziesz miała przy sobie swoje maleństwo! Ja też tak jak Ty już się nie mogłam doczekać :tak:ale patrząc na to z perspektywy czasu to naprawdę szybko to minęło!

Bibiana koniecznie będziesz musiała przyjechać, bo na pewno kiedyś się spotkamy! A odległość nie jest nawet taka duża, raz będziesz przyjeżdżała Ty do nas a innym razem my do Ciebie ;-)albo na przykład gdzieś w Katowicach się spotkamy. Bo jakoś tak mam przeczucie, że wytrwamy na forum :-)

Idę też trochę posprzątać i łeb umyć, żeby ludzi nie straszyć :-D

PA :*

Załączniki

• SDC15054..jpg
    SDC15054..jpg
    23 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Czesc kochane :)
my wlasnie wrócilismy ze spacerku, ale sie zmachałam.. a rana rwie jak cholera.. chyba lekko przesadziłam.
Tłumnie się zrobiło na forum i ledwo nadązam czytac ale to dobrze,mam przynajmniej lekturke na wieczór :D
mnie strasznie brzuch boli od kilku dni.. nie wiem co jest grane, naszczescie za tydzien ide do gina..
o malutka sie budzi, odezwe sie pozniej
DomiK twoja Natalcia jest przeurocza , nawet jak pluje hihiihih

Do góry