reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sny w ciąży

Mnie sie wczoraj śniło,że urodziłam córeczkę,chociaż wydaje mi się że będę miała syna.Miała takie czarne włoski,jak mi się marzy,żeby miało! Ale najpiękniejsze było to,jak przystawiałam ją do piersi- najpierw nie wiedziała co ma robić,ale w końcu zaczęła ssać,a ja się popłakałam ze szczęścia,bo to takie piękne uczucie było!!!
Ogolnie to też często mi się śni,że rodzę,lub że leżę i czekam na poród,aż się zacznie.

reklama
Ja od początku ciąży mam bardzo realistyczne sny. Zupelnie na początku - straszne koszmarzyska, ale prawdopodobnie jeszcze przezywalam śmierc mojej Mamy po bardzo ciężkiej chorobie. Obecnie troche spokojniej.

Ale juz od jakiegos czasu [kilka lat] nie mam takich snow jak kiedys. Gdy bylam mlodsza mialam piekne, kolorowe sny - prawdziwe marzenia senne. Bardzo bym chciala do nich wrocic, ale chyba za bardzo zablokowalam sie wewnetrznie w ciągu ostatnich lat...

Tak sobie mysle ze pogoda tez nie najlepiej wplywa na nastroje. Moze trzeba by sie jakos zrelaksowac? :lol:

pozdrowka i ... kolorowych snow :D

o rany, ja mam głównie sny erotyczne.... i ciagle pływam łódką lub żaglówką po jeziorze... i jak to ma sie do mojego stanu ? chyba nijak

róznie to bywa, ostatnio wpłynęłam z czystego pięknego jeziora na brudne i bezrybne, głębokie jezioro, co śmieszniejsze nie mam pojęcia o żaglówce, nie umiem pływać i w tym śnie załozyłam kapok żeby sie nie utopić, dobre co ? w/g Freuda to sny z podtekstem erotycznym, woda itp. hmmmm, po prostu jakieś braki chyba, nie chce nawet dociekac co to :roll:

hmmmm, być może to przez to, nie mam żadnych snów o dziecku a podobno to są najczęstsze sny w czasie ciąży

Ja o dziecku miałam chyba ze 2 sny jak dotąd, więc trudno powiedzieć żeby były najczęstsze, ostatnio częściej śni mi się praca, ale to prawdopodobnie dlatego że lekarz na kolejny miesiąc wysłał mnie na zwolnienie a szef co drugi dzień dzwoni i pyta kiedy wrócę (mimo że mu powiedziałam że 10.01 lekarz zdecyduje czy będę mogła wrócić czy nie), do tego wymyślił że przecież mogę pracować w domu, czytać materiały i opracowywać wyniki, pisać artykuł itd..., a jak mu powiedziałam że lekarz nie kazał mi się przemęczać i zabronił pracować, to mój szef oznajmił że siedzenie 10 godzin dziennie przed komputerem to nie jest praca, przecież ziemniaków mi kopać nie każe, i teraz dzwoni i pyta ile zrobiłam.(brrrrrrrrr), na razie zmieniam temat, nie mam siły się skupić tak mocno i na tak długo żeby pożądnie popracować :cry:. Więc nic dziwnego że mi się zaczęły śnić koszmary o pracy.
życzę wam słodkich snów :lol:
beata

Beato, ty musisz mieć wstrętnego szefa!! przecież kobieta w ciąży może przy komputerze siedzieć maksymalnie 4 godziny!!!
A poza tym to jest jedyny okres w życiu kobiety, kiedy tak naprawde może poleniuchować bez wyrzutów sumienia. Dobrze, że ja mam wyrozumiałe szefostwo.
Mi jak już się śnią, to same koszmary, żadnego snu o dziecku. A szkoda....

reklama
Witam.
Ja od tygodnia tez mam straszne koszmary, ale myślę, że maja tyle wspólnego z ciążą, ze sa odzwierciedleniem kłopotów z trawieniem. Najczęściej jest tak, ze jesli niedomagamy na tym tle, to snia się nam bardzo "Cięzkostrawne sny"

Do góry