reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sny w ciąży

:-) ja jeszcze praconiczych nie mam :-) ale wszystko jeszcze pewnie przyjdzie do mnie :-) w końcu dopiero 10 tydzień minal :-)

reklama
U mnie się pozmieniało. Już nie mam takich snów fantastycznych i wojennych jak na początku, pojawiły się za to bardzo przyziemne: np. idę do szkoły rodzenia, i kłócę się z prowadzącą zajęcia, albo oglądanie porodówek. Nic ciekawego. :(

Za to ja dzisiaj miałam sen:horror psychologiczny :? . Najpierw wdrapałam się do jakiegoś podejrzanego pomieszczenia w którym była wanna (szef mi pomagał się wdrapać) potem zostałam sama i zaczęłam brać kąpiel w wannie pełnej wody, a później pojawiły się jakieś nieznane osoby nie wiadomo skąd, potem ze ściany zaczął wychodzić tygrys a następnie słoń, później scena globalna beze mnie w innych pomieszczeniach budynku, który wyglądał jak nawiedzony szpital gdzie ludzie duchy (nie wiem czy personel czy pacjenci) próbowali mnie niby małą dziewczynkę odnaleźć ale nie mogli znaleźć tego pokoju z wanną, muszę powiedzieć że ciekawie wyglądało jak przechodzili przez ściany i robili się mniej lub bardziej widzialni, nie znaleźli mnie bo obudził mnie budzik męża.
Wszystkich wątków już dokładnie nie pamiętam, ale chyba pierwszy raz miałam aż tak zakręcony sen :shock:
pozdrawiam beata

A mi się śniło dziś, że byłam we Francji ( nie wiem skad mi sie to wzieło nigdy nie bylam) i taxówkarze byli bardzo dziwni potrafili kilka razy jeździć w kołko tam gdzie było rondo jak wieźli pasażera. Śniły mi się uliczki pełne sklepów gdzie koniecznie chciałam kupić buty, A potem przyjechali nas odwiedzić jacyć Męża znajomi, których nie znam kompletnie..... i my zaspaliśmy a oni mówią, że są głodni i bez kawy i jak my możemy ich tak bez kawy i śniadania zostawiać. A potem jak jechałąm samochodem to zobaczyłam na ulicy potrąconego konia przez samochód on jeszcze żył ale to był straszny widok, I szukałam kogoś kto zna jezeyk aby zadzwonił do odpowiednich ludzi aby mu pomoc. I kłóciłam się ze wszystkimi bo nikt nie chciał zadzwonić. aż w koncu znalazlam jakiś blok wielopietrowy wjechalam na ostatnie piętro a tam stacjonował jakiś polski zespół rokowy i jeden chłopak znał jezyk i zadzwonił. Potem jechałam windą... a jak wracałałam to okazało się, ze ide przez swoim blokiem i wszyscy sąsiedzi stali na podwórku i kłócili się o to , że jest strasznie dużo śmieci pod oknami po sylwestrze i czyje to dzieci zdemolowały podwórko. I dziwne to wszystko bylo bo to było lato :-)

Wczoraj chodiłam,to zaczarowanej szkoły z Harrym Poterem :-) a dzis siedziałąm w przychodni w kolejce i bardzo xłe się czułąm.... jakaś kobieta podeptała mi nogi tak się pchała... w końću we snie mówię, że jestem w ciazy... nikt mi nie uwierzył a jedna taka starsza kobieta mówi tak: ciekawe czy jest Pani w ciaży i co jeszcze Pani ukradla w tej pchychodni... popłakałam się i wysypałam wszystko z torebki i pokazuję jej, że niczego nie ukradłam i mam tylko swoje rzeczy. Potem jakby wszyscy zmiekli ale ja już dzwoniłam do Meża aby mnie stamtąd zabrał.... totalnie dziwny sen

Kiedy ja byłam w ciąży to śniły mi się przeważnie martwe dzieci.Kazdej nocy zrywałam się ze snu z krzykiem. Mąż myślał że ja jestem jakaś opętana dochodziło do tego że bał się ze mną spać. Ale z chwilą gdy jest juz moje maleństwo na swiecie wszystko ustało.

W pierwszym miesiacu mialam sen jak karmie moje malenstwo piersia i to bylo bardzo realne i wzruszajace, ostatnio jazdzilam wielkimi samochodami i wychodzilam na drabiny ;D
od czasu do czasu mam sny z dzikim seksem ;D

Witam wszystkie mamusie.
Ostatnio czytałam o zabawnych scenkach z porodu i powiem szczerze naśmiałam sie niemiłosiernie:-D:-D:-D:-D. Rozluźniło mnie to totalnie i nabrałam innego podejścia do porodu :tak:
Mało tego niedawno pojawiły się u mnie śmieszne sny może to przez to że jestem w 34tc i chodząc do szkoły rodzenia uczymy się ostatnio karmić piersią .
Przyśniła mi się scenka jak leże juz na porodówce ze mna 3 kobitki i nagle przynosza nam, nasze dzieci ale zawiniete w rożkach na maksa tak że buźki nie widać a my leżymy. I zaczyna się. Jedna przystawia do piersi i krzyczy dziewczyny jest dobrze druga to samo i przychodzi kolej na mnie a wiec wyjmuje pierś i dzidzia zaczyna ssać ale patrze nie widac buźki odsłaniam z rożka maluszka a tam moja suczka kundelek ssie moją pierś i sie uśmiecha. :szok::-):szok:
Wstałam rano i od razu opowiedziałam ten sen mojemu ukochanemu meżowi NIE POWIEM WAM ILE TO DAŁO SMIECHU Z TEJ SCENKI!!!!!!!!
DO dzisiaj jak sobie o tym przypomne to zrywam boki jak bardzo kobieta w ciąży potrafi przejąc sie lekcją karmienia piersią. Mam do was pytanie kochane mamuśki MACIE TAKIE DZIWNE SMIESZNE SNY ? CZY RACZEJ MI SIĘ COŚ TAKIEGO PRZYTRAFIA??????????
POZDRAWIAM CIEPŁO:-)

No rzeczywiscie niezly sen!:-)
A mnie sie ostatnio snilo moje Malenstwo.Wiedzialam,ze jestem w ciazy,ale trzymalam Je w rekach,bylo takie jakby z 20tygodnia ciazy i rozmawialo cos ze mno(juz nie pamietam o czym)!Mialo takie inteligentne oczy.W pewnym momencie przypomnialo mi sie,ze musze Je schowac z powrotem do brzucha,bo przeciez musi sie jeszcze rozwijac(nie wiem jak ja to chcialam zrobic).Ale tak sobie pomyslalam,ze skorzystam z okazji i sprawdze plec;-) Patrze,a Ono jest w pampersie!No to rozchylam tego pampersa,a tam takie jakby jeszcze nierozwiniete narzady,ale bardziej jak chlopiec.
No i sie obudzilam.
Dziiiwny sen.....
A my sie nastawilismy na dziewczynke;-)

reklama
Piękny sen !!!:-) Mi tez wiele razy sniła sie dzidzia dziwczynka chociąz to do końca nie wiadomo co nam sie urodzi ... pozdrawiam

Do góry