reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smsy i wieści ze szpitala - BEZ KOMENTARZY

reklama
sms od wydrusi 17;10 :" planuja cięcie na 19. wywołują mi skurcze. mam co 3 min.`nie wiem po co"

i kolejny o 19:30: "mecze sie w cholere, nie wiem na co czekam, daja mi oxy, mam juz dosc, jestem głodna w cholere :("

napisalam do niej dlaczego podaja oxy, czekam na wiesci.

odpisala, ze nie ma pojecia i ryczy z nerwów i bólu :(

Ostatnia edycja:
Sms od Wisienki

"Jestem w szpitalu na przedporodowym. Od 24.00 mam skurcze co 6 minut ale krotko trwaja. Emisia sie nie ruszala i pojechalismy na ip. Rozwarcie tylko na 2 cm. Czop zszedl i krwawienie mam z szyjki. Bole brzuszno krzyzowe. Tetno malej ok.
Na ktg skurcze skacza. Trzymajcie kciuki
."

Odpisalam ze trzymamy kciuki i zyczylam jej by jeszcze dzis utulila Emilke :-)

Ostatnia edycja:
kolejny sms od wyderki: "Była lekarka. z mała juz lepiej, ale co dalej musimy czekać. Dostaje płyny i tlen bo płucka nie sa dobrze wypracowane. Ma zalane płuca i brzuszek wodami, dlatego nie mogę karmic"

odpisałam, ze trzymamy kciuki, ze bedzie dobrze i ze wszystkie mocno sciskamy.zapytałam skad taka diagnoza i dlaczego tak sie stało, ze płucka ciutke szwankuja. wyderka odpisala, ze to dlatego, ze z jej rozwoju wynika ze był to 36 tydzien plus szok spowodowany cc.

Ostatnia edycja:
sms od Veronique: "jestem w szpitalu, główka jest w kanale rodnym, rozwarcia nie ma, ale czop odpadł. nic nie bedą robić. Wracam do domu, poród lada dzień, bo główka wstawia się w kanał max. do tygodnia. troche się boję. nie mam skurczy, brzuch bardzo czesto sie spina"

reklama
sms do wisienki: "Nie spie. Skurcze wrocily sa co 8 minut na razie i trwaja kolo minuty.Mam nadzieje ze tym razem sie rozkreca.Dobrze ze w dzien zasnelam.Myslalam ze jak mialam taka ciezka ciaze to chociaz porod sie rozkreci i nie bedzie takich akcji jak teraz.Ale wiec taki moj los."

Do góry