reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śmieszne sytuacje i powiedzonka naszych dzieci

Oliwka dokładnie tak samo eksperymentuje ze słowami :tak: Wydaje mi się, że to dlatego, że słownik dzieci jest coraz bogatszy, a w nasz język nie należy do najłatwiejszych i ma trochę tych odmian.
I w psa też lubi się bawić :tak:
Julcia hehe nieźle wymyśliła w autobusie :-D A kobieta bez poczucia humoru zupełnie :sorry2:

Oli ostatnio jak stałyśmy w kolejce na poczcie postarała się, żeby ludzie nie umarli z nudów od tego stania. Przedstawiła cały repertuar, wszystkie wierszyki, piosenki które zna (a zna ich sporo) i kolędę "Przybierzeli do Betlejem" bo to jej ulubiona. Oczywiście wszystko na całe gardło, bałam się, że nas z poczty wyrzucą, bo na moje słowa, żeby ciszej śpiewała nie reagowała. A na końcu powiedziała wierszyk:
Bierzemy muchi w paluchi,
robimy z muchi placuchi...
:szok::-D nie wiem skąd to zna, ale cała kolejka wybuchnęła śmiechem.

Dziś natomiast przebiła balon, który dostała na balu, pozbierała skrawki i zapytała: Czy da się to jeszcze napompować?

reklama
Pokazuje Kubie zdjęcie mojej siostry i jej córeczki malutkiej ze szpitala,tłumaczę,że ciocia ma małą dzidzię i będzie spała w tym łóżeczku ,co ciocia kupiła.Kuba patrzy,patrzy i po długim zastanowieniu pyta,"no tak,ale gdzie jest mama tego dziecka,co ma ciocia?"

A potem jeszcze "też chce taką małą dzidzie,plosie,kupisz mi?

Mówię kubusiowi "Dzis będziesz miał nowe łóżeczko i bedziesz spał w swoim pokoiku sam."
A mały na to "Hmmmm....muszę sie zastanowić,hmmmmm....,wiem,chyba nie!":-)

ostatni wierszyk Oli superowy :-D:-D:-D rozbrajająca:tak::-D:-D

Kubus słodki, mamausia kup mu dzidzię, kup;-):tak::tak::-D

hubek ostatnio cąluśn y na maksa, ciągle mnie całuje po rekach, po oczkach, po uszkach, itp...:tak::tak::-):-D nawet podejdzie i w nogę pocaluje w spodnie:-D:-D

ostatni wierszyk Oli superowy :-D:-D:-D rozbrajająca:tak::-D:-D

Kubus słodki, mamausia kup mu dzidzię, kup;-):tak::tak::-D

hubek ostatnio cąluśn y na maksa, ciągle mnie całuje po rekach, po oczkach, po uszkach, itp...:tak::tak::-):-D nawet podejdzie i w nogę pocaluje w spodnie:-D:-D

u nas filip też całuśnik sie zrobił....podchodzi i mówi "ładna jesteś" i daje buziaki wszędzie

Odbieram Martę z przedszkola, w szatni obok nas jakas pani( ok. 4o-letnia kobieta) ubiera swoje dziecko.
Marta do mnie: -Zobacz to jest moj kolega z grupy, Stasio a to jego babcia.
Ja: Martusiu, to jest MAMA twojego kolegi.
Marta: No co ty? Taka stara?To przeciez BABCIA!!!
Ja::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Oczywiście okazało sie za to mama chłopca:baffled:

A tak przy okazji to prawie taki sam numer wywinęła juz mi kiedyś w złobku.:zawstydzona/y::tak:

Madzix :sorry2:
Kasiad to Oliwka zabawiła towarzystwo :-D
Rozalka a tłumaczyłaś Kubusiowi że masz maleństwo w brzuszku ? i kupować nie musisz ;-)

Emilka z to jednego dnia do mnie "mama jedz już do szpitala urodź dzidzię ! " a wczoraj " mama nie jedz dzisiaj , kto mi uszykuje kiełbaskę eeee paróweczkę eeee kanapeczkę na kolacyjkę " :sorry2:

a Szymek jeśli chodzi o młody i stary to nie wiem czemu mówi tak
- mama jest biała, tata jest biały a dziadek stary.:szok:

reklama
:-D:-D:-D
pewnie jej sie z salatą skojarzyłas Gosia;-):-D:-D:-p:-D:-D

Hubek ostatnio gdzies podłapał słowo "głupi" i teraz próbuje go w róznych kontekstach, ostatnio nawet ja usłyszałam, ze jestem głupia bo nie załozylam szlafroka rano.....:dry::sorry2: a poza tym to kubek jest głupi, bo mu sie z niego cos rozlało, zabawka jest głuipia bo sie zepsuła, itp..

Do góry