reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śmieszne sytuacje i powiedzonka naszych dzieci

reklama
Milenka dobra hehe :-D
A Kondzio niezły, ciekawe u kogo to podsłuchał :confused:;-)

Jedziemy samochodem, ja z Tomkiem z przodu, Oli z tyłu na foteliku. Tomek przyśpieszył, żeby wyprzedzić samochów jadący przed nami. W trakcie manewru Oliwka nagle zaczęła wykrzykiwać:
- Oj! Ojej!
Myśleliśmy, że jej spadły ciastka, które miała w ręku. Tomek zapytał:
- Co się stało?
A Oli na to:
- Ale szybko jechałeś!!!

Ostatnia edycja:
:-D

Dzisiaj rano mówię do Milenki:
- Jaka Ty jesteś śliczna!
A Milenka na to:
- Nie, to ty jesteś śliczna, a ja jestem mądra! :shocked2:

Ahahahahaha, Joasiek, szok!! SUUUUPEEEER!!! :-):-):-)
Naprawde madralka z tej Milenki!! :-)

A Konradek!! Ahahaha, wczesnie zaczyna!! :-D

Oli pilnuje taty!! No i dobrze!!!!! :-):-):-)

Ostatnia edycja:
Julcia idzie ulicą, szczekają psy, a ona do nich:
- Nie szczekajcie pieski, bo ja mam torbę! :blink:

Julcia znów cytuje bajki, tym razem "Król lew":
- Stul pysk!! :szok::szok::szok:
Dobrze, że to nie do mnie powiedziane, tylko gdzies w próżnię... Muszę chyba najpierw ocenzurować te bajki... :dry:

Julcia wchodzi do każdego otwartego sklepu i mówi do sprzedawców:
-Mogę poplosić... (i tutaj wstaw to co akurat jest w sklepie)
Mogę poplosić bułećkę?
Mogę poplosić guzik?
Mogę poplosić liziaka?
...
Wiecie, że dostaje...

Julcia się kązpie i powtarza sobie:
-Świnka Pepa, Sinka Pepa, Sina Pepa, Sina popa, Sina papa, Sina pipa........ :sorry2:

Śmieszne odmiany:
Kladzie misie na podłodze i mówi do nich:
-Trzeba pośpić. (pospać)
Ogląda "durnostoja" krówkę i mówi:
- Krówka daje mleko, a słoń maszerowa. (maszeruje)

Julcia wlażła za łóżko w taką mikro przestrzeń gdzie tylko ona się mogła zmieścic i mówi:
-A kto to zrobil siku na nogę? :-)
-Siku? Na nogę? Szybciutko na nocniczek!
Wyciągam ją stamtąd, a tu płynie siku po scianie. :-D :-D :-D

Julka :-D:-D:-D:-D:-D:-D Hihihi aż się popłakałam ze śmiechu (w pracy :-p) najlepsze z tą torbą i siną pipą :-D

reklama
Szymek w trrakcie jazdy to tylko woła zależy kot prowadzi
-mama / tata szybko gazu

a jak wyprzedamy jakiś samochów to macha przez okno
-pa pa auto

no ale z tą odmianą to naprawdę jest fajnie
liczba mnoga od słowa tata wg. SZymiona taty np.taty i mamy nie mogą tu siedzieć tylko dzieci.

Do góry