reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śmieszne sytuacje i powiedzonka naszych dzieci

Hehe, Kubuś bystry chłopak :tak:

Parę dni temu siedzimy na placu zabaw, ja na ławce z jedną mamą a Oli w piaskownicy z dziećmi. Nagle zachciało się Oliwce pić, więc jej podałam wodę mineralną w butelce i Oli się do niej przyssała. Mama siedząca obok mnie się zdziwiła:
- A Ty pijesz wodę? No proszę! Mój Adaś to nie chce pić wody, tylko soczki albo słodka herbatka, nie mogę go nauczyć pić samej wody!
A Oli na to na cały głos, tak, że wszystkie mamy na placu zabaw słyszały:
- Tak! Ja piję wodę. Piję też herbatkę... i piję piwo...
:ninja2::ninja2::ninja2:
Powiedziałam do Oliwki:
- Oliwko, przecież Ty nie pijesz piwa, piwo piją tylko dorośli.
a Oli na to:
- Przecież ja jestem dorosła!
W domu powiedziałam mojemu Tomkowi, że jak jeszcze raz pozwoli Oliwce zanurzyć palec w pianie z piwa i go potem oblizać, to go zatłukę!

Ostatnia edycja:
reklama
he he KASIAD Oliwka jest niezla!!!!

mnie z kolei zawstydza z jednej strony (z drugiej wyglada to smiesznie) ze Lusia batrdzo sie interesuje papierosami (u mnie w domu nikt nie pali. tesciowa palila jak byla u nas ROK temu i jedna moja kumpela pali) i jak idziemy na SPACER np to ona udaje ze pali i sie cieszy z tego mimo ze ja karce (albo wlasnie dlatego) , to samo robi jak jestesmy w diomu i udaje ze pije herbatke i do tego "pali"

Susu, powiem Ci, że ja też podobno jak byłam mała, to tak robiłam. A oprócz udawania palenia, to na dodatek zjadałam te resztki niedopalone, które dziadek petował w popieliniczce :zawstydzona/y: Podobno dmuchałam w popieliniczkę, żeby pozbyć się popiołu i zjadałam te świństwa. Na dworzu musieli mnie pilnować, bo zbierałam niedopałki z ulicy. Ile mama się nachodziła z tym do lekarza :szok:

Oliwka jest cudna:-D:laugh2:
Susu nie przejmuj się, moja Gosia za każdym razem jak wcina paluszki to udaje że pali papierosa, chociaż u nas w domu nikt nie pali:-) To taki wiek i na pewno jej przejdzie. Mnie najbardziej wkurza jak u teściowej Gosia łazi z paluszkiem (niby papierosem) a ciotka ciągle ją poucza, że palenie jest szkodliwe i nie powinna "palić" paluszka . Co taki maluszek z tego rozumie?

Kasia, ale numer Oliwka wykręciła...ale Filip tez czasem podbiera paluszkiem piane Tomkowi...rany i jeszcze kiedyś klepnie jak Oliwka:szok::szok:

reklama
No wycięła numer z tym piwem, wycięła ...
A dziś jak Tomek pił piwo Oli oczywiście:
- Ja też chcę piwo!
Tomek jej na to:
- Piwo będziesz piła jak będziesz dorosła.
- Ale ja jestem dorosła.
- Nie jesteś, dorosłym się jest jak się ma 18 lat. A Ty ile masz lat Oliwko?
- Dwa latka.
- No widzisz, to jeszcze nie jesteś dorosła.
Po tej wymianie zdań Oli chodziła po domu i w kółko powtarzała:
- Jak będę dorosła to będę piła piwo. Jak będę dorosła to będę piła piwo...
Zastanawiam się jak jej może smakować coś tak gorzkiego :confused2:

Do góry