reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Śmieszne sytuacje i powiedzonka naszych dzieci

Hehe, fajne dzieciaczki mają teksty :-D

Oli coraz częściej stosuje prawidłową odmianę, ale jeszcze czasem przerobi tak śmiesznie jakiś wyraz, że boki zrywamy.

Gosia, Oli robi bardzo podobnie, udaje, że odgryza rękę, mówi Ale pyszna ręka! mniam mniam a potem jak się do niej mówi: Ojej, zjadłaś mi rękę! to udaje, że wyciąga z buzi i odkłada z powrotem na miejsce :-D

reklama
Po prostu dzieciaki maja rewelacyjne teksty. Jak zawsze czytam to co mowia Wasze dzieciaczki, to automatycznie wyobrazam sobie te sytuacje i oczywiscie efekt jest taki , ze buzia mi sie sama do siebie smieje.

Milena tez rozgadana na calego. Codziennie cos nowego wymysli. A do tego madrala na calego-wszystko wie najlepiej. Wczoraj np. klocila sie z P. ze nie mowi sie ''wziac'' tylko ''wezmic''.

Superowe dzieciaki.Konrad tez gada jak szalony i mamy z nim niezły ubaw:-):-D.
Dziewczyny w koncu sie wszystkie doczekacie:tak:.

A Emilka dziś przyszła do mnie z garnuszkiem od swojej kuchenki napełnionym piaskiem i mówi :
"proszę mamusiu to dla ciebie "
ja udaję że jem a ona :
"zjedz mamusiu to jest dobre , zrobiłam to dla ciebie"
a ja :
"ale piasku się nie je .."
a ona :
"nie lubisz mamusiu piasku ?"
a ja "nie, nie je się piasku"
a ona :
"ale to jest torcik dla Ciebie ,jest pyszny"

:sorry2::sorry2::sorry2:

Tomek dziś strącił z kolumny 2 piloty, spadły z wielkim hukiem, bo na panele i jeden się rozleciał. Jak to zobaczyłam, to chciałam powiedzieć: Oh, shit! ale przypomniało mi się, że Oliwka jest w pobliżu, więc się powstrzymałam, zdążyłam tylko powiedzieć: Oh, s... Niestety Oliwka już musiała podsłyszeć ode mnie pełną wersję, bo na cały głos wypaliła: Oł sit!

Składam dziś Oliwce życzenia, zaczynam od słów:
- Dziś jest Twoje święto Oliwko, Dzień Dziecka.
Oli na to:
- Dzień Dziecka? Gdzie??

Potem ogląda program dla dzieci, gdzie mówią, do kogoś, że jest jego święto Dzień Dziecka. A Oli na to:
- Nie! Mój jest Dzień Dziecka!

Ostatnia edycja:
A Emilka dziś do mnie przychodzi i mnie tuli i mówi:

"kocham cię aniołku mamusiu " :szok::-D

ja zawsze do niej mówię :
"kocham cię mój mysz aniołku" (bo taka jest bajka i jak ona ją ogląda to ją ściskam i jej tak mówię )

a ona zawsze "nie jestem mysz aniołek! jestem Emilka dziewczynka ! " :-D

reklama
Do góry