ZUPA BROKUŁOWA z grzankami -KREM <pycha>
Mmmm uwielbiam brokułki (wlasnie palaszuje tradycyjnego) ale zupy nigdy nie robilam. Kasiiula dzieki za przepis, na pewno sprawdze
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ZUPA BROKUŁOWA z grzankami -KREM <pycha>
lubię taką zupkę ale sama bym ją jeśc musiala. Jak raz ugotowąlam krem brokulowy to moj mąz pogrzebal w talerzu, po czym zaprosił moją mamę na obiadZUPA BROKUŁOWA z grzankami -KREM <pycha>
przepis od siostry ;-)
* 2-3 marchewki <zależy od wielkości>
* 1 pietruszka
* 3-4 ziemniaczki <zależy od wielkości>
* brokuł świeży bądź opakowanie mrożonki
*chleb
*masło
wszystko gotujemy w średnio-większym garnku wody ciut więcej niż połowa później blenderem bądź innym urządzeniem robimy z tego krem, odlewam trochę do mniejszego garnka <dla Pawełka> a resztę trochę doprawiam do smaku <dla mnie i męża> 1/3 chleba <zwykły bądź tostowy> kroje w kostkę i na patelni z odrobina masła robię grzanki ...
później grzanki siup do zupki ... mowie wam pychaaa![]()
hmmm sos na pewno lekki. jakby miała bys smietana o i tak zastąpie jogurtem ale nei chciałabym by był "ubogi " ten sos w sensie dobrze by coś w nim pływalo ale potrawka chyba nie, bo wolałabym jakies większe elementy udusić np. udka, ewentualnie palki.No to duszonego kurczaka jest latwij zrobic jesli masz wystarczajaco duzy garbialy sos czy ciemny? A moze potrawke?
Z mies nietypowych mozesz zrobic kotlety w majeranku lub.... hmm schab nadziewany czosnkiem
Edytowalam i napisalam ci u gorya przy okazji gary mam ogromne ;-) bo u mnie norma gotowac na 40-50 osób