reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

wyglada podobnie jak szczaw, takie listki
dzięki za info:-D


royanna jakoś i tak mnie to nie przekonuje..
kiedyś dorabiałam sobie po godzinach u znajomego i robiłam naleśniki z różnym nadzieniem i włalsnie min ze szpinakiem + żółty ser... ochydnie pachniało...
nie mam zamiaru chyba próbować....:-p
 
reklama
dziewczyny kupilam szpinak i chcialam zrobic do obiadu, ale nigdy nie robilam szpinaku i nie wiem jak sie za niego zabrac....macie jekies przepisiki na szpinak do obiadu?

Pewnie juz za pozno...Ale ja robie tak:
kupuje zamrozony szpinak, ale papke, ktora rozmrazam juz bezposrednio na patelni podgrzewajac i podlewajac troche woda. Jak sie rozmrozi to daje duzo posiekanego swiezego czosnku i daje tez granulowany(suszony). Wszystko podgrzewam razem az pieknie bulgota po trochu. Podlewam mlekiem albo daje smietany, ale wole mleko. Sole do smaku. Ja daje duzo czosnku i duzo sole. Podaje jako dodatek np do ziemniakow i sadzonego jajka. Jesli podajesz np do miesa to mozesz do szpinaku wbic surowe jajko i razem pogotowac. Ja gotuje az woda odparuje i szpinak zgestnieje.
szpinak tak jak pisze royanna robisz.... a do tego tak....

makaron lekko podgotowany ... mielone podsmazone z cebulka na patelni ... pomidory bez skórki w plastrach <albo dla leni w skórce> ... ser zółty potarkowany ...szpinak ... sos

i robimy zapiekanke :) pychaaaaaaaaaaaaaa

na doł makaron/mielone/szpinak./ pomidory/makaron/ser/sos :)

sos moze byc rozny ... moze byc ze smietana i jajkiem albo pomidorowy z zaszetki albo samej zrobiony ... :) pycha mowie wam :) a tak apropos polski to u nas w lidlu maja dobry szpinak juz przyprawiony smietana :)

Mąż mówi "Marta a może na jutro zrobisz na obiad świnkę kiloek:-) bez komentarza
haha uwielbiammmmmmmmmmmmmmmmmmmm ja dodaje dodatkowo duzo cebuli podsmazonej i fasolke czerwona nie wiem czy bylo to w przepisie kilolka
 
czytałam jakiś czas temu, ze któraś z Was robi rosól z pieczarkami tylko nie mogę znaleźć. Dacie mi jakąs podpowiedź?
Chciałam zrobić rosół z kurkami ale cena mrozonych kurek zwaliła mnie z nóg, musze poczekać aż mi mąż nazbiera
 
ja suszonch to mam spory zapas, a teraz sobie myślę, ze może by i mrożonych w tym roku zrobić. Zwłaszcza kurek. Ciekawe czy dopisza w tym roku
 
reklama
w zeszłym pamietam był dramat.. Jeszcze z brzuchem chodziłam po lesie i zasatnawiałam się czy moje centymetry w pasie mi te grzyby zasłaniaja, czy ich nie ma:-)
 
Do góry