reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
Ja robie rosol najczesciej na 2cwiartkach albo na korpusie :) Ale ja nie lubie domieszki wolowiny lub wieprzowiny, chhoc slyszalam ze prawdziwy rosol wlasnie jest z wolowina.
ja tez sam drobiowy robię, nie lubię takiego mieszanego. Daję: ćwiartki z kurczaka bez skóry (wersja light), marchew, pietruszkę, pora, opalona cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w całości. A podaje razem z pokrojona marchewką. Lubie jak wychodzi słodkawy. Całkowicie inny od tego co gotuje mama czy babcia.
 
mam piers :) pisalyscie cos kiedys o roladkach, przypomnijcie mi, co tam dodac doi srodka i co dusic to?
 
ja gotuje różnie rosół, ale nigdy na samym kurczaku :))
zazwyczaj musi być drób (albo kurczak albo indyk czasami kaczka)
obowiązkowo wołowe
no i czasami królik
do tego włoszczyzna i 2 godziny warzenia :))
 
mam piers :) pisalyscie cos kiedys o roladkach, przypomnijcie mi, co tam dodac doi srodka i co dusic to?
a wszystko co chcesz. Ja daję np. : musztardę, ogórka kiszonego, pieczarkę alo ser żłty i paprykę. Dziunka polecala z fetą i papryką - tez bardzo dobre. Możesz usmażyć, udusic albo ugotowac w parowarze.
 
reklama
ZUPA BROKUŁOWA z grzankami -KREM <pycha>
przepis od siostry ;-)

* 2-3 marchewki <zależy od wielkości>
* 1 pietruszka
* 3-4 ziemniaczki <zależy od wielkości>
* brokuł świeży bądź opakowanie mrożonki
*chleb
*masło

wszystko gotujemy w średnio-większym garnku wody ciut więcej niż połowa później blenderem bądź innym urządzeniem robimy z tego krem, odlewam trochę do mniejszego garnka <dla Pawełka> a resztę trochę doprawiam do smaku <dla mnie i męża> 1/3 chleba <zwykły bądź tostowy> kroje w kostkę i na patelni z odrobina masła robię grzanki ...
później grzanki siup do zupki ... mowie wam pychaaa :)

 
Do góry