Kasiiula
mamusia Pawełka :)
Zajrzyj w majtki męża to zobaczysz
Tak, surowy
hahahahaha !
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zajrzyj w majtki męża to zobaczysz
Tak, surowy
buhahahahahahaahhahahahahahhahahhhahahahahahZajrzyj w majtki męża to zobaczysz
Tak, surowy
pierwsze słyszę :-):-):-):-)piersnik pindelka ;-)
uleńka ja tez karmie piersią i jesli chodzi o warzywa i owoce to sie nie ograniczam. Moim zdaniem to nie jest potrzebne, chyba, ze faktycznie dziecku to przeszkadza. Ze smazonym uważam, ale czasem mi się zdąża zjeść ale to tez nie dlatego, ze dziekco będzie bolał brzuszek tylko, ze ogólnie niezbyt zdrowe. Zawsze mozesz bez tluszczu usmązyć.Kurczę super te roladki, ale ja karmiąca i mojego synunia baczki męczą, nie mogę smażonego, sera żółtego, ogórka kiszonego itd. W sumie nie wiem czy nie mogę ale nie jem. Ostatnio spróbowałam pomidora-olaboga jak mi smakował, od 4 msc go nie miałam w buzi
super! zwłaszcza te zawijasy z feta mi się podobają. Tylko musze dobr fetę kupic żeby naprawde kozia była. Ciekawe jak mlody na nią zareaguje. Poczekam, ąz plamki z uzi zejdą i spróbuję.To mi te roladki Kilolku przypomniały takie Drobiowe Zawijaski
Składniki:
- 2 podwójne piersi z kurczaka
-1/2 opakowania sera feta
-1/2 czerwonej papryki
-2 małe ogórki kiszone
-musztarda
-sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Umyte i osuszone mięso podzielić na 4 części, rozbić na kotlety. Doprawić solą i pieprzem. Ser feta, paprykę i ogórki pokroić w drobną kosteczkę i wszystko razem wymieszać. Każdy kotlet posmarować musztardą, na brzeg nałożyć łyżkę farszu, zawinąć, spiąć wykałaczką. Obtoczyć w jajku i bułce tartej i przysmażyć na złoty kolor.
To jest tak pyszne że mogłabym jeść to na okrągło
**************
Kotlety z pierśnika
Składniki:
- 1 podwójny pierśnik
- ser żółty
- cebula
- 1 jajko
- 1 łyżka mąki
- pieprz, czosnek granulowany
- bułka tarta
Pierśnik pokroić w kostkę, dodać starty ser żółty, jajko, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, mąkę i wymieszać. Doprawić pieprzem i czosnkiem. Formować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć
**********
Sałatka GYROS
- 1 fix do kurczaka po meksykańsku Knorr
- 1 pierśnik podwójny
- 1 słoik ogórków konserwowych
- 2 papryki czerwone
- 2 cebule
- 1 kapustę pekińską
- 1 puszke kukurydzy
- 1 jogurt naturalny (mały)
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki ketchupu
Pierś pokroić w kostkę, dodać fix i wymieszać, usmażyć na patelni w małej il oleju. Pokroić paprykę, ogórki w kostkę, cebulę w krążki. Zrobić dwa sosy: pierwszy - jogurt 3 łyżki i majonez 3 łyżki, wymieszać i drugi - ketchup 3 łyżki i majonez 3 łyżki , wymieszać. Pekińską pokroić tylko te karbowane liście u góry.
Usmażone piersi ułożyć w misce, na to cebule i przykryć talerzem aby cebula zmiękła. Na cebulę warstwę sosu (jogurt z majonezem), na to warstwami ogórki, kukurydzę i paprykę, na to sos (ketchup, majonez) i kapustę pekińską do przykrycia. NIE MIESZAĆ SKŁADNIKÓW, wszystko warstwowo.
Sałatka jest tak dobra, że nawet jak bym zrobiła 5 takich misek to i tak wszystko zginie na początku imprezy
Sałatka z kalafiorem
- 1/2 kalafiora surowego
- 1 puszka kukurydzy
- 1 pęczek rzodkiewek
- 2 ogórki małosolne
- 1 ogórek świezy
- 2 pomidory
- 1 pęczek koperku
- 1 papryka świeża
pokroić w kostkę, zmieszać, doprawić solą i pieprzem i 2 łyżkami majonezu.
filet z kurczaka!!!! ty pindelku! :-)O matko, skad wy jesteście??? A jak u WAS mowi sie na piers z kurczaka? Bo u nas wszyscy piersnik mowia najpierw z pindelka sie smieja a teraz z piersnika ech nie pomyslalam ze ja to z Kaszub jestem wiec moze tu tkwi problem ;-)
hahahakilolek ja uzywam tao tao sojowo grzybowy jutro robie Twoje chili con ... w dzien dobry tvn nawet o nim mowili
ja tez robiłam chili corn corne haha czyjakos tak super danie ! ale wczoraj inaczej ciut zrobiłam....kilolek ja uzywam tao tao sojowo grzybowy jutro robie Twoje chili con ... w dzien dobry tvn nawet o nim mowili
mmoże sojowo-grzybowy nie jest tak słony jak sojowy? jak myslisz? albo ja mam spaczny smak jakiś