reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

a jak robicie sos do spagheti ?? ja zawsze wrzucam co popadnie dlatego zawsze wychodzi inny i chciałabym spróbować jakiegoś z przepisu :))

ja zazwyczaj jak szybko chce zrobic to kupuje w słoiku i wtedy to wogole spaghetti zrobione tyle co makaron ugotowac :p a jak juz inspiracja mnie bierze to pomidory podrobione kupuje w kartoniku tzn 2 szt i to gotuje sporo oregano bazylii czosnku na koniec mielone usmazone i ser w kostke pokrojony :) :)

reklama
ja zawsze też wrzucam co popadnie;-)
chociaż spageetthi rzadko jemy bo ja nie lubię makaronów:-p
a D jakoś też szczególnie nie przepada za spagetthi..
ale robię jak już to na koncentracie pomidorowym....

moje spagetti:

smaze mielone, przyprawy - sol, pieprz, bazylia,oregano
osobno dusze pieczarki pokrojone w kostke
osobno smaze cebule pokrojona w talarki, kiedy jest juz podsmazona dorzucam pokrojoe w kostke pomidorki
usmazoe miesko lacze z pieczarkami, cabulka i pomidorami. dodaje przecier pomidorowy i doprawiam do smaku.
gotuje makaronik, ucieram serek i gotowe :)

a ja mam ochote na ciasto z jabłkami ma moze ktoras mamusia fajny przepis? :cool2:
Kasia ja tez dzis robie ciacho jabłkowe.Oto łatwy przepis i szybki.
Składniki

3 szkl mąki
1 kostka margaryny
1 szkl cukru
2 łyż proszku do pieczenia
1 op cukru waniliowego

Wszystkie składniki zagnieść,jak juz się wszystko "poskleja" trochę to odsyp dużą garść zrób z tego kulę i hop do lodówki lub zamrażarki.

Do reszty wbij 5 jajek i zmiksuj.
Forme wysmaruj masłem lub margaryną, można trochę sypnąć bułki tartej też , wlej ciasto na to owoce.Ja kroję jabłka bo trzeć mi sie nie chce.Następnie wyjmij kulę z lodówki ( musi stwardnieć) i na tarce na grubych oczkach ja zetrzyj na ciacho , taka kruszonka powstanie.Wczesniej włącz piekarnik na jakies 180 st i hop i wrzucaj az sie upiecze.Do godziny nie dłużej ale sprawdzaj, żeby sie nie spaliło.
Jak wystygnie posyp cukrem pudrem jak lubisz.
A no i do jabłek troche cynamonu koniecznie:-)

Jabłka kwaśne są najlepsze!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kasia ja tez dzis robie ciacho jabłkowe.Oto łatwy przepis i szybki.
Składniki

3 szkl mąki
1 kostka margaryny
1 szkl cukru
2 łyż proszku do pieczenia
1 op cukru waniliowego

Wszystkie składniki zagnieść,jak juz się wszystko "poskleja" trochę to odsyp dużą garść zrób z tego kulę i hop do lodówki lub zamrażarki.

Do reszty wbij 5 jajek i zmiksuj.
Forme wysmaruj masłem lub margaryną, można trochę sypnąć bułki tartej też , wlej ciasto na to owoce.Ja kroję jabłka bo trzeć mi sie nie chce.Następnie wyjmij kulę z lodówki ( musi stwardnieć) i na tarce na grubych oczkach ja zetrzyj na ciacho , taka kruszonka powstanie.Wczesniej włącz piekarnik na jakies 180 st i hop i wrzucaj az sie upiecze.Do godziny nie dłużej ale sprawdzaj, żeby sie nie spaliło.
Jak wystygnie posyp cukrem pudrem jak lubisz.
A no i do jabłek troche cynamonu koniecznie:-)

Jabłka kwaśne są najlepsze!

oh dzieki brakuje margaryny pozniej meza wysle i zrobie :) mniam ... ciepla szarlotka i lody waniliowe :) hehehhe
korzystajmy puki mozemy :-p

reklama
Do góry