reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
co mozecie mi smacznego polecic na obiad? musi byc zupełnie bez soli i niskokaloryczne

zeżarłabym to ptasie i te muffinki z masą kolorową o jezusiu ślinka leci

Kilolku obiad bez soli hm..nic do glowy mi nie przychodzi ....chyba ze zrobisz sobie ryż z jablkami na slodko:-)

ja rtobie albo rosołek albo barszcz czerwony...

Cleo - aleś mi smaka narobiła na ten ryż:-D, jak mi się nie przysmali torebka to zrobię:-D:-D ( na studiach woda mi się wygotowała i torebka mi się przysmaliła i przywarła do gara ) taki ze mnie kucharz.

Mieszanka na placuszki: 4 szklanki mąki pszennej, 3 łyżki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki sody, 1 łyżeczka soli, 3łyżki cukru pudru. Mieszankę przechowujemy w słoju lub pojemniku.
Placuszki: 1 szklanka i 2 łyżki mieszanki, 1 jajko, szklanka mleka, 1 łyżka roztopionego masła. Mieszamy, ma wyjść dość geste ciasto.
Nakładasz placuszki na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu) i pieczesz po ok. minucie z obu stron;-)

Ja je podaję z dżemem, a np. moja koleżanka podawała je na imprezie z pieczarkowym czymś..

EDIT
Dziewczyny, mała pomyłka - w przepisie na mieszankę są 3 łyżki proszku do pieczenia:zawstydzona/y: - już poprawiłam..

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry