reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

ja bym robiła pojedynczą warstwe owoców.
Jak chcesz robić taki wysoki to chyba musisz zrobic 1,5 przepisu agi. Ja niestety kremy robie z torebki :zawstydzona/y: więc nie pomogę
 
reklama
DZiunka ja też bym robiła pojedynczą warstwę owoców;-)

co do kremu- ubijasz smietane 36 % ze śmietan-fixem, cukrem pudrem i gotowe
 
Jedna śmietana na pewno nie wystarczy .Na taki duży tort to z litr smietany bym kupiła. Proporcja śmietan-fixu na opakowaniu jest. Warto kupic go wiecej i posypac blaty żeby smietana się nie wchłoneła w niego;-) a cukru pudru według gustu
 
My kupujemy 3 śmietany 200 i to wystarcza na 1 warstwę przekładaną owocami, ja robię jedną warstwę mniej słodkich owoców... a drugą słodką - mamy tak biszkopt, warstwa śmietany owocki, warstwa śmietany , biszkopt, jakiś krem i owoce, biszkopt, śmietana i ozdoby...;-)..
 
Ja czasami do brzoskwiń dodawałam jeszcze porzeczki;-), by właśnie przełamać smak. :-D:-D:-D A krem jaki stosowałam do różne kremy delecty;-) bo ja lubię wszystko co słodkie:-D:-D
 
JAAACCCCKKKKUUUU JAAAA CHCĘ DO WAS NA PIZZĘ!!!!!!:-D Pychotka, az mi ślinka leci!

A swoją drogą ciekawe dlaczego tak długo się piekła? Chcociaż powiem ci, że np. serniki zawsze piekę min. 30 minut dłużej niż w przepisie.
 
reklama
No właśnie nie wiadomo w instrukcji jest napisane że do pizzy termoobieg+dolne grzanie - 10 i że przy termoobiegu nie trzeba nagrzewać piekarnika. A nam wyszło że trzeba co najmniej 5 min nagrzewać piekarnik a potem 20 min pieczenia.
Fajnie że rukola była świeża bo ostatnio w pizzerni (włoskiej) był zwiędła:baffled:.
Jak chcesz to musisz nas uprzedzić o której będziesz:-D.
 
Do góry