reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

Tu ;-)

Karkówkę kroimy na kotlety, lekko solimy. Farsz: mielone doprawiamy jak do zwykłych klopsów i dodajemy pokrojone pieczarki. Farsz nakładamy na kotlety, zawijamy nitką. Obsmażamy z każdej strony, przekładamy do garnka/brytfanny, zalewamy wodą dodając pokrojoną cebulę. Gotujemy ponad godzinę. Pyszne są i delikatne. Dzieciaki wsuwały aż im się uszy trzęsły:tak:
 
reklama
Dziś u teściowej jadłem piree ziemniaczane nakładane łyżką na blachę w takie kopki i pieczone w piekarniku na złoto. B.dobre gdyby tak jeszcze sosik grzybowy (bo mięsa nie jadam) było by super.
 
Etny M jest mięsożerny więc zrobiłam mu zeberka , ale nieco inaczej. Kilogram żeberek kroimy na mniejsze części , doprawiamy solą pieprzem , świeżym czosnkiem , tymiankiem i zalewamy 4 łyzkami oliwy. Zostawiamy na noc.
Następnie układamy w naczyniu , obkładamy suszonymi śliwkami/morelami (dużo);-). Wstawiamy od pieca na 200 stopni , około 90 min. Żeberka wyciagamy , naczynie z sosem stawiamy na gazie , zaprawiamy mąką i śmietaną. Wyciągamy blender i miksujemy sos na gładka mase. Pycha;-)
 
Kurcze, że też owoców do mięsa nie bardzo lubię:-(

Maxwell
1kg karkówki, 0,5 kg mielonego a pieczarki na oko;-) Najlepiej smakuje z leśnymi grzybkami- jak masz suszone to śmiało, tylko namoczyć trzeba. Wodą trzeba zalać całe.
 
Dziunka, cos mi sie kojazy ze Ty czesto robilas tiramisu..... wg tego przepisu ze spisu na poczatku czy masz jakis inny? :-)
 
DROGIE MODERATORKI!!!!
Mam pytanie czy aktualizujecie przepisy wg spisu??? chyba raczej nie :-(
Tyle ostatnio pysznych dan nam dziewczynki podpowiedziały, tego wszystkiego nie da się naraz wyprobowac i ugotowac a szkoda zeby zniknęły w gąszczu innych postów.

Ja właśnie chce odszukac kilolkowe pulpety w sosie............oj zejdzie mi się chyba ze ktoras pomoże :zawstydzona/y:
 
reklama
Do góry