reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

No to do dzieła :-D

A u nas Marcel nie za bardzo chce z twarogiem. Woli naleśniki z dżemem, no albo z serkiem homogenizowanym. A boskie są jeszcze z nutellą .............. no to se smaka narobiłam :sorry2:

reklama
Młody jeszcze nie jadł z twarogiem tylko dżemem. Lubi bardzo.
Jak nie będzie jadł to my zjemy a on może z dzemem albo nutellą.
Mam ochotę na naleśniki z twarogiem a nigdy nie robiłam.
Lecę do sklepu...:tak:

O ale macie ambitne przepisy na nadzienia:-D

Ja twaróg po prostu rozdrabniam widelcem, dodaję dżem jagodowy lub truskawkowy, cukier i śmietankę, wszystko na oko i jest pyszne:tak: można też bez dżemu.

Wiecie gdzie można kupić laskę wanili? Mam do wyboru : Biedronka, Netto, PoloMarket, Tesco ten mniejszy, MarcPol, Lidl. I gdzie najtańsza:-p A na allegro ktoś kupował?, bo tam widzę że są po 2 zł niecałe a w sklepach to pewnie ok 6, ciekawe jak z jakością. Chcę zrobić w końcu ekstrat waniliowy i cukier waniliowy.

Dzięki Lotka, a Etna jak twoim smakowało?
Moje wyszły pyszne, pierwszy raz w życiu mój mąż zjadł moje pulpety bo takie pikantne mi wyszły ;-) tzn sos bo pulpeciki były w sam raz (pewnie dalam za dużo papryki ostrej :rofl2:). Paweł zjadł pulpety a tata sos :-p
Delikatności dodaje również bułka rozmoczona w mleku zamiast bułki tartej. Pulpeciki są mięciutkie i delikatne.

Ja zwykle robię z cielęciny wg przepisu z książki kucharskiej;-)

Cleo dodaj mniej cebuli:tak:
Ja też zawsze daje rozmoczoną bułkę do mięsa:tak:

Dziewczyny chciałam jutro zrobić wrapy na kolację, bo potem M z moją siostrą i szwagrem idą do teatru więc muszą coś konkretnego zjeść.
W Biedronce są chyba fajne wrapy teraz, ale nie wiem z czym zrobić.

Do tej pory robiłam z kurczakiem, sałata, pomidorem, ogórkiem i sosem czosnkowo-koperkowym.

Jakiś pomysł na inne nadzienie ?

Myślałam o tuńczyku, pomieszać go np. z jogurtem, majonezem i kukurydzą, ale co do tego jeszcze ? też sałata ?

Dziewczyny chciałam jutro zrobić wrapy na kolację, bo potem M z moją siostrą i szwagrem idą do teatru więc muszą coś konkretnego zjeść.
W Biedronce są chyba fajne wrapy teraz, ale nie wiem z czym zrobić.

Do tej pory robiłam z kurczakiem, sałata, pomidorem, ogórkiem i sosem czosnkowo-koperkowym.

Jakiś pomysł na inne nadzienie ?

Myślałam o tuńczyku, pomieszać go np. z jogurtem, majonezem i kukurydzą, ale co do tego jeszcze ? też sałata ?
ja ostatnio dałam: kurczak obsmazony w przyprawie kebab, do tego pomidor w plastry, cebula w półkrążki, czerwona fasola, czerwona papryka w kosteczke. bez salaty, a sos sama zrobilam majonez-jogurt naturalny-czosnek zgnieciony-sol-pieprz. ciekawie wyszło ;-)

lotka ja robiłam dopiero ze 2 razy i raz wyszedł mi pyszny sos, nie pamietam proporcji, ale był tam: jogurt, majonez, pęczek koperku, sok z cytryny, sok, pieprz, czosnek wyciśnięty. Był rewelacyjny do kurczaka, ten koperek dużo daje:)

O Agrafko uwielbiam wrapy, ja robiłam takie ze kurczak w kosteczkę, papryka w kosteczkę, sałata pekinska pokrojona, sos czosnkowy i cos jeszcze ale nie pamiętam.
Podgrzewałam wrapy z jednej, potem na drugą i kiedy wrap był na tej drugiej smarowałam sosem czosnkowy,potem kapusta, potem kurczak, papryka, moze byc pewnie ogorek kiszony, konserowowy i chyba tyle bo ja duzo tego trudniej bedzie zwijac.

reklama
Do góry