reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

cleo uchyl pokrywkę;-)

Kilolek ja rybę po grecku robię tak:

dorsza obsmażam w panierce. Na duzych oczkach ścieram marchew, seler i pietruszkę . Przesmażam je na gorącej patelni i wsypuję do rondla. Dolewam wody , ziel angielskie , lisc laurowy i dusze. Na końcu dodaje koncentrat pomidorowy , sól , pieprz i pół łyzeczki cukru.
a panierkę jaką robisz? mąka, jajko, bulłka czy sama mąka?

Cleo ja bym zostawiła otwarty zupełnie
 
reklama
Cleo - a jakbyś na balkon wystawiła?
Dziunka - ja też mam chęć na te kapuśniaczki ale zastanawiam się czy można zrobić z takim nadzieniem podobnym jak na pierogi, tylko trochę więcej kapusty, ale też wszystko zmielone:baffled:

Można zrobić z nadzieniem jakie tylko sobie wymarzysz :tak:

Cleo juz za późno wiem, ale A zostawia z uchyloną pokrywką na noc. Jeszcze nigdy nic się z nim nie stało, ale to zależy jak masz ciepło w domu. My nie mamy odkręconego grzejnika w kuchni i jest tam dość chłodno przez noc.
 
hej

bigos zostawiłam bez pokrywki,teraz dalej gotowanie trwa żeby był taki no wiecie mniam:-Dbo jeszcze jak dla mnie za dużo kapusciany smak:-Dpotem część w słoiki wsadzę bo mam małą lodówkę i nie da rady wszystkiego trzymać.
 
Dziunka te kapusniaki jak dzis upieklas to zamrozisz je do swiąt? czy będą czekać?

Ja tez je zrobię ale wszystko robię w piątek, co zrobię to zrobię ale ja lubię wszystko świeżutkie. Oczywiscie jak jem u kogos to nie wyczuję czy danie było robione dzis czy wczoraj ale jakos tak mam :zawstydzona/y: ze sam fakt ze cos jest wczorajsze, nie daj Boże przedwczorajsze juz mi apetyt odbiera :zawstydzona/y: Bo ze mnie taki jadak...
 
No bigos to się musi min. 4 dni warzyć żeby był dobry inaczej to zwykła kapusta z mięsem a nie bigos
 
Ula - Dziunka miała chyba mrozić te kapuśniaki o ile dobrze kojarzę. Podobno mrożone też pycha. Ja mam mały zamrażalnik niestety a do tego sporo zupek dla małego pomrożone, więc muszę wszystko na bierząco robić. Chyba zrobię też w piątek, chociaż pewnie najlepsze by były w sobote robione
 
Ja rybę będę robiła w piatek i właśnie zastanawiam się czy ją zamrozić jeszcze czy juz nie. A w sobotę skroję śledzie pod pierzynką
 
reklama
Do góry