reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
Dziewczyny ile trzeba kupić lukru plastycznego żeby wystarczyło na cały tort?
W zeszłym roku robiliśmy tort- świnki, tym razem (idąc "farmerskim" tropem") chcemy zrobić krowę;-)
okrągły tort biało czarny a na nim pysk krowy. Nie wiem ile kupić tej masy? M ma zdolności w pracach ręcznych więc na pewno coś ulepi;-)

Martolinka, a drogie to jest? Pol kilo to minimum. Rozwalkujesz,pokryjesz tort I odetniesz przy podstawie to zostana co scinki. Tylko czy co ich wystarczy na glowe? Poza tym,zalezy,jak grubo chcesz rozwalkowac.anglicy zalecaja pol cm,ale dla mnie to za grubo,bo potem nie moge zjesc,takie slodkie.
Ja bym kupila 750-1000 g

wiesz za 1 kg około 30 zł +przesyłka , ale na razie tak pobieżnie szukałam. Pewnie tyle zamówię a może ciut więcej. Lepiej mieć ciut za dużo niz za mało. Jadłam kiedys tak grubo rozwałkowany tort i nie dało sie zjesc takie było słodkie

reklama
Ula dl Ciebie -krem z białych warzyw

• 1,5 litra wywaru drobiowego
  • nieduży kawałek selera
  • sporą pietruszkę
  • trzy średnie ziemniaki
  • średniego kalafiora
  • kalarepa
  • śmietana 36%
W wywarze gotujemy warzywa przez 20 minut i miksujemy na gładki krem, dodajemy słodkiej śmietany i posypujemy natką. Doprawiamy solą i białym pieprzem do smaku.
Na takiej samej zasdzie robię zupę krem z dyni.

Wklejam link do przepisu z którego korzystałam Zupa z dyni - Przepisy kulinarne

Do góry