reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

Kilolku gotuję zalewę przez kilka minut w dużym garze.Dodaję te wszystkie warzywa (wrzucam do tego gara do zalewy) i gotuję dalej.W przepisie jest 10min.Ja gotowałam dłużej.Od zagotowania 10min. I takie gorące wkładam do słoików i od razu zakręcam.Stawiałam do góry dnem.Jak wystygły wynosiłam do piwnicy.
Ja robiłam pierwszy raz ale moja przyjaciółka która w gotowaniu jest świetna robi co roku.
 
reklama
Etna Najlepszy:


Ciasto na 10 gofrów:

- 250g mąki
- 125 g masła
- 50g cukru
- cukier waniliowy
- 4 jajka
- starta skórka z cytryny
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 litra śmietany/mleka
- szczypta soli

Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy sól i mąkę wymieszaną z proszkiem. Następnie dodajemy po jednym jajku i ucieramy ręcznie lub mikserem do uzyskania gęstej, puszystej masy. Dodajemy startą skórkę z cytryny oraz śmietanę/mleko i starannie mieszamy.
Wylewamy na środek rozgrzanej gofrownicy:-)

Są pyszne:tak:


Moje ogórki będą w czw/pt. Już się boję:szok:
 
a ja potrzebuje cos extra

3 wrzesnia, jak co roku mam zlot rodzinny. Zasada jest taka, ze kazdy cos przynosi, wszystko jedno co za to w ilosci hurtowej, na 65 osob ale wiadomo kazdy chce sie popisac. Dajcie mi jakies pomysly, by zablysnac. Odpadaja tylko wypieki, bo to nie moja dzialka zupelnie
 
reklama
Do góry