reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

Ilonka napisz mi ja robisz tą sałatkę co jadłam u Ciebie wzoraj.
Gofra bym zjadła ale nie mam w czym zrobić.pozostaje mi buda na pętli autobusowej:-D
oj Cleo tos mnie zawstydzila, teraz wszyscy sie dowiedza ze robie salatke "z paczki" :D
ogorek, pomidor, pol salaty, papryka, troche wedliny i sera (w przepisie jest 50g, ja tak na oko) i do tego sos z paczki - 3 lyzki majonezu, 2 ketchupu i prodszek a calosc posypujemy grzankami z paczki:zawstydzona/y:
to ta salatka Ostrzeżenie o przekierowaniu

reklama
Kilolek,zrob sushi,z wedzonym lososiem/ makrela/ tunczykiem z puszki.wstawialysmy przepisy.wychodzi sporo,jest efektowne I Sie nie narobisz.

Etna Najlepszy:

Ciasto na 10 gofrów:

- 250g mąki
- 125 g masła
- 50g cukru
- cukier waniliowy
- 4 jajka
- starta skórka z cytryny
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 litra śmietany/mleka
- szczypta soli

Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy sól i mąkę wymieszaną z proszkiem. Następnie dodajemy po jednym jajku i ucieramy ręcznie lub mikserem do uzyskania gęstej, puszystej masy. Dodajemy startą skórkę z cytryny oraz śmietanę/mleko i starannie mieszamy.
Wylewamy na środek rozgrzanej gofrownicy:-)

Są pyszne:tak:

Moje ogórki będą w czw/pt. Już się boję:szok:

Dziś przymierzam się do gofrów, biorę pod uwagę przepis Dziunki także oraz przepisy ze strony moje wypiekiblox.pl nie mogę sie zdecydować ;p Dziunka we wszystkich przepisach gdzie jest masło widzę masło roztopione a tutaj nie jest - ale skoro pisalas ze są pyszne moze się skuszę :) Zrobilam zupkę kalafiorową ze smietaną kremowką wiec bita smietana bedzie jak znalazł.

Opalasz na gazie cebulę obraną. Myjesz około 6 skrzydełek , wrzucasz go gara zalewasz woda. Dodajesz te cebule , obraną marchew , pietruszkę , seler, połowe zielonej czesci pietruszki , całą zielona czesc selera, całego pora , ziele angielskie , pieprz w ziarnach i 3 liscie laurowe. Gotujesz to na małym gazie aż mięsko będzie ładnie się obierac. Przelewasz rosół przez sito , dodajesz , sól , pieprz , kawałki obranego mięska , pokrjona machewke. Reszta włoszczyzny do wywalenia.
Warzyw musi byc duzo:tak:
dobrze jest do gotowania pod koniec dorzucic troche swiezego lubczyku jak ktoś ma.
Rosół posujemy pietruszka zielona

Zrobiłam gofry z przepisu i niestety nie wyszły, flaki jakich mało ech....dodalam do ostatnich wiecej proszku i cos urosły ale daleko im do ideału. Nie wiem czy to wina przepisu czy gofrownicy bo nigdy na niej nie robiłam :-(
Jutro zrobię z bloga z nowego przepisu i powiem czy lepsze czy jednak gofrownica jest zła, ech....dobrze ze H smietany nie ubił :-(

reklama
Dziwne:baffled: moje wychodzą chrupiące i grube:tak: i to na beznadziejnej gofrownicy, bo mam taką z tych nowszych, a z kolei mama ma starą, taką srebrną i na niej wychodzą jeszcze lepsze:tak:

Do góry