reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Smaki, smaczki, kulinaria

reklama
martolinka mam przepis na dobre ciasto ale niestety jest w pl ,ewentualnie mogę ci podać jak ciasto robi moja teściowa ,też całkiem smaczne
PIZZA
2 szkl mąki
1 jajko
75g drożdży
1/4 szkl mleka
3 łyżki oleju
łyżeczka cukru
pół łyżeczki soli
2 łyżeczki oregano

mleko podgrzac , nie gotować ,dodać drożdże i cukier . Do mąki wlać zaczyn ,jajko ,olej ,sól i oregano, zagnieść ciasto i pozostawić do wyrośnięcia 20 min
piec w temp 200 stopni przez 20 minut

moim zdaniem lepiej nie dodawać cukru ale to kwestia smaku ;)
chyba sama jutro zrobię tą pizze ;)

reklama
Ja tez lubie pichcić. Dzisiaj robie takie mięsko Moimi oczami "Dieta Dukana" . Moje przepisy i moje poczynania . Nika gotuje.: Kurczak w rękawie Niby dietetyczny ale jakby przerobić sobie na normalne kaloryczne ze skórką i np oliwą z oliwek i np dodać pieczarek przesmazonych czy kto co tam lubi to moze byc fajne :D bynajmniej na obrazku wygląda zachęcająco :)

dzisiaj wieczorem dodam na przepisy wszystko to co nowe a czego jeszcze nie ma....

ps. Marcelowi bardzo zasmakowało moje dietetyczne ptasie mleczko.....

Ostatnia edycja:
Do góry