Już kiedyś z Gosią pisałyśmy na ten temat, że ta wczesna ekspozycja na gluten w Polsce to w sumie taki eksperyment, bo robi się to tylko w Polsce i Szwecji.
Ostatnio znalazłam jeszcze jeden ciekawy artykuł na ten temat, niestety strona wymagała rejestracji i logowania się, żeby go przeczytać, więc skopiowałam go i wrzuciłam w dokumenty google (mam nadzieję, że nikt mnie za piractwo nie zamknie
):
Kontrowersje w pediatrii - Czy gluten należy wprowadzać do diety dziecka po ukończeniu 4. miesiąca życia, a przed ukończeniem 6. miesiąca życia?
[edit]
Na tym etapie to na szczęście najczęściej jest tylko nietolerancja, a nie alergia i za jakiś czas trzeba wtedy próbować jeszcze raz, żeby sprawdzić czy organizm już sobie z tym pokarmem radzi.
Ostatnio znalazłam jeszcze jeden ciekawy artykuł na ten temat, niestety strona wymagała rejestracji i logowania się, żeby go przeczytać, więc skopiowałam go i wrzuciłam w dokumenty google (mam nadzieję, że nikt mnie za piractwo nie zamknie
Kontrowersje w pediatrii - Czy gluten należy wprowadzać do diety dziecka po ukończeniu 4. miesiąca życia, a przed ukończeniem 6. miesiąca życia?
[edit]
A jak wyjdzie mi uczulenie na marchewke, tzn ze nie bede mogla jej podawac malej... ? Przez jakis czas czy juz zawsze? Powiem szczerze naprawde naczytalam sie ale nigdzie nie podaja takich informacji :/
Na tym etapie to na szczęście najczęściej jest tylko nietolerancja, a nie alergia i za jakiś czas trzeba wtedy próbować jeszcze raz, żeby sprawdzić czy organizm już sobie z tym pokarmem radzi.
Ostatnia edycja: