N
nataliak
Gość
swietna opcja na wprowadzanie glutenu sa kaszki holle - zdrowe, ekologiczne i bez cukru. do kupienia w sklepach ze zdrowa zywnoscia i na allegro. cena moze wydawac sie wysoka ale te kaszki sa bardzo wydaje - moje dziecko dostaje je codziennie na sniadanie w ilosci 250ml (na mm oczywiscie) i jedno opakowanie wystarcza nam na minimum dwa tygodnie. dla porownania opakowanie kaszki mleczno-ryzowej z bobovity to tylko okolo 5 takich gotowych porcji a w tym masa cukru.
a mleko krowie rzeczywiscie bardzo obciaza nerki maluchow wiec warto zaczekac z jego wprowadzaniem w czystej postaci jak najdluzej, ja zamierzam je wprowadzic dopiero za jakies 1,5-2lata. mleko modyfikowane jest duzo bardziej odzywcze. oczywiscie wczesniej mozna podawac dziecku przetworzone krowie mleko czyli jogurty, sery itd. no chyba ze ktos woli zaoszczedzic kosztem zdrowia dziecka i lac mu do butelki laciate...
a mleko krowie rzeczywiscie bardzo obciaza nerki maluchow wiec warto zaczekac z jego wprowadzaniem w czystej postaci jak najdluzej, ja zamierzam je wprowadzic dopiero za jakies 1,5-2lata. mleko modyfikowane jest duzo bardziej odzywcze. oczywiscie wczesniej mozna podawac dziecku przetworzone krowie mleko czyli jogurty, sery itd. no chyba ze ktos woli zaoszczedzic kosztem zdrowia dziecka i lac mu do butelki laciate...
Ostatnio edytowane przez moderatora: