reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaczki inne niż mleczko

Czy któreś dziecię jest jeszcze tylko i wyłącznie na cycu? Bo my na razie innych smaczków nie znamy. Planuję dać gluten, ale nie mam pojecia co, chyba jej dam skórkę z chleba do zucia :-) no albo kasza manna Bobovity.

Moje dziecko jeszcze nic innego nie jadło. Za kilka dni planuję zacząć wprowadzać gluten w postaci kaszki owsianej Holle. Paczka z kaszką już do mnie leci, a będę ją robić na swoim mleku.
Dziś rano ściągnęłam 140ml mleka z jednej piersi, więc chyba nie powinno być problemów z odciąganiem i jak się uda chcę jak najdłużej karmić Iśka swoim mlekiem i nie przechodzić na razie na mm.

reklama
dzisiaj podałam Mai herbatke, tą co dostałam z Hippa - jabłko i melisa i ładnie wypiła prawie całą stówkę. Dobra ta herbatka. Akurat byłam w biedronce i mają tam puszkę 400g za 13,99zł.
Czy jest jakis ogranicznik ile razy dziennie mozna podawac taką herbatke?

Igor tez bardzo lubi to herbatke.....my wypijamy okolo 100-150ml dziennie.............ale czy jest jakas norma nie mam pojecia.....:shocked2:

Ewitka, nasza Mała zna też tylko smak mojego mleka i tylko z cyca.
Ale w lipcu zaczynam z glutenem i innymi gadżetami jedzeniowymi - z tym, że to nie wybór, a konieczność (powrót do pracy i żłobek :-().

herbatka jest dobra, ale moja i tak jej do ust nie weźmie, uparciuch jeden :) na razie przekonałam ją do paru łyków wody, w ciągu dnia może się uzbiera wszystkiego 20 ml

Ja daję jabłkową z melisą, wypija tak ze 20-30 ml na jeden raz. A dzisiaj rano wypiła 180 ml mm- aż byłam w szoku że aż tyle i tak chętnie. Może ona rzeczywiście nie najadała się moim mlekiem i taka marudna była przy karmieniu... teraz jest super.

dzisiaj byłam z moim niejadkiem u lekarza, kazał mi się nie martwić, bo przybrała mimo wszystko na wadze 200 g w 2,5 tygodnia, nie wiem, jakoś trudno mi się nie martwić, jak wszystko jest bee, nawet woda

margoz bo lekarz widzi efekty w poastci wagi, a ty obserwujesz dziecko cały czas wiec zrozumiałe, że sie martwisz, że nie je. A moze faktycznie jej ząbki wychodzą i dlatego nie ma ochoty jesc?
moze czesciej a troszke?

Maja tez wody nie cche pic, ale chyba jej ta herbatka jablko melisa zasmakowała bo dzisiaj tez wypiła 50ml.

Mam pytanie odnosnie glutenu. Jeszcze nie podaje warzyw ani owoców ale chce wprowadzic ten gluten. Kupiłam dzisiaj kaszke manną mleczną Nestle. Jak byscie radzily podawac? Ja myslalam żeby w trakcie karmienia piersia podac te 2-3 lyzeczki. Na razie karmie raz dziennie mm, a za chwile bede 2 razy dziennie. Ale nie chce podawac w tym mleku, kaszka tez jest w kocu na modyfikowanym. No i tak jak pisałam nie podaje jeszcze innych smaczków. Potem to moze do nich bede dodawac. Choc z drugiej strony na poczatku chce zeby Maja poznała smak samego jakblka, marchewki a nie z kaszką.
Co radzicie?

Odciagniecie własnego pokarmu nie bedzie łatwe, juz to testowałam. Chyba ze trochę do kaszki a reszte z piersi to tez jest rozwiazanie. No i jeszcze jedno. Kaszke mam przygotowac jak na opakowaniu czyli zalac wrzatkiem i później zmieszac z moim mlekiem tak?

reklama
Ja będę miała kaszkę bez mleka modyfikowanego, bo to kolejny nowy składnik. Mam zamiar zrobić ją na moim mleku i podać łyżeczką (bo tej kaszki ma być odrobina przecież - pół łyżeczki) i do popicia mleczko z piersi :)

Do góry