reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Smaczki inne niż mleczko

U nas recepty wystawia pediatra. Prócz kolek Gabryś miał całą buźkę wysypaną, zaczęło schodzić na ramiona, do tego suche uszka, aż skorupkę - i to jak tylko wypiłam trochę mleka :/ potem odstawiłam nabiał, chyba się polepszyło, z tym, że brał jeszcze leki, więc nie wiadomo od czego, jak chcieliśmy sprawdzić tą jego alergię, to ja jż nie miałam pokarmu... i tak dostał Pepti...

reklama
a kiedy planujecie wprowadzic mleko od krowy dziecku? Moja kolezanka ma 5 miesiecznego synka i juz mu podaje :szok:
Wydaje mi sie, że to zdecydowanie za wczesnie. Z tego co wiem to najwczesniej po roczku.

moja martynka miala chyba poltora roku jak zjadla budyn na krowim mleku 0.5% a pila mleko z kaszka od krowy okolo drugiego roku pewnie z iza zrobie podobnie

a kiedy planujecie wprowadzic mleko od krowy dziecku? Moja kolezanka ma 5 miesiecznego synka i juz mu podaje :szok:
Wydaje mi sie, że to zdecydowanie za wczesnie. Z tego co wiem to najwczesniej po roczku.

Wprowadzanie mleka krowiego jest zalecane od 3 roku życia, ale większość ludzi wprowadza wcześniej - najczęściej jak już dziecko prawie wszystko je, czyli po skończeniu roku - 1,5 roku - 2 lat. Podobno krowie mleko bardzo obciąża nerki i dlatego nie powinno się go dawać maluchom. Ja pięciomiesięcznemu dziecku takiego mleka by nie podała. Kiedyś ludzie takim mlekiem karmili dzieci, ale też wiedza na ten temat była mniejsza - jeszcze teraz starsi ludzie rumiane policzki dziecka wezmą za objaw zdrowia, a to najczęściej alergia na mleko.

Ja też słuchałam audycji o tym, że mleko krowie wprowadza się po 3 r.ż, a do tego czasu mleczne potrawy powinno się robić na mm. Tylko nie wiem, na ile tym "terminem" koncerny sterują...:baffled:

reklama
Ja też słuchałam audycji o tym, że mleko krowie wprowadza się po 3 r.ż, a do tego czasu mleczne potrawy powinno się robić na mm. Tylko nie wiem, na ile tym "terminem" koncerny sterują...:baffled:

heheh- dokładnie- kiedys wszyscy "jechalismy" na krowim mleku i nawet jakoś alergii mnie było...
piszesz tab - że obciąża nerki- ale jakos nie było plag chrób nerek ...

Do góry