reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Słodkie mamy :-)

evi u mnie to różnie z tym wstawaniem. Czesto zasypiam dopiero między 2-3 w nocy to wtedy poźniej wstaję ale wczoraj wcześnie poszłam spać to dzisiaj od 6 nie śpię!
Zaraz jem śniadanie bo mężowy robi mmmmm salatka wiosenna:-)

reklama
mmm... pycha Natalia fajny m:-) ,moj zawsze czeka az ja mu zrobie mowi ,ze mu lepiej smakuje jak ja robie ale zo to pomaga mi w sprzataniu mieszkania .

teraz jak mam go na trochę więcej w domu to korzystam:-), zresztą mój mąż lubi kuchcić więc ja jestem jego testerem:-D a że mi wstawać nie można to wykorzystuję go na maksa;-)
Sprzątać też sprząta, czasami z efektem różnym ale liczą się chęci:tak:
Wczoraj nawet zrobił dzieciowe pranie i ładnie rozwiesił:-)

hej, nie pisalam wczoraj bo padlam na twarz. bole miednicy to kosci ktore sie za bardzo rozchodza, a nie powinny az tak, moze byc problem przy sn, wiec dzis umawiam sie na wizyte do dr Jakiela i zamawiamy planowana cc- za duzo juz jest przeciwko sn, niestety. Cala noc nie moglam spac, myslalam co wybrac itd. Do tego znow ta miednica nie dala prawie sie przekrecic koszmar jakis.Mała nadgania :) wazy juz 2100:) dr KArwacka powiedziala ze za 2 tyg moge rodzic;), powinna miec wtedy 2400-2600 wagi. podobno bedzie chuda a dluga :) Reszta na usg ok, nozka dogonila do normy,gdzies tam jest minimalnie za malo (w jednym miejscu wód) ale to pikus :) Nadal jest tez miedzy 10-50 centylem wagi ale to tez spoko. Mam odstawic nospe, gadalysmy o tym kiedy jakie leki odstawic po porodzie, wizyte u niej mam za 2 tygodnie. Mam sie mocno oszczedzac, ale moge wstawac troche i nawet moge w ndz wyjatkowo do szkoly. Szyjka sie skrocila na 2,29, ale dr powiedziala ze jak przez miesiac to super. Byla bardzo ze mnie zadowlonoa, mowi ze nie bylo tak od 3 wizyt. Nic praktycznie nie przytylam, no waga pokazala 100g wiecej tylko ,a mala tak ladnie urosla :D jestem zadowolona i jakos powoli godze sie z ta cc. hm, czy cos jeszcze...mała nas nastraszyla, bo miala w raczce jakby jeden palec inny, jakby go pol bylo, ale okazalo sie ze trzyma pępowinke :) i oczywiscie znow byla mowa o ogromnej ilosci wlosow ;P rozmawialam tez o naszym szpitalu z dr,rece jej opadaly...No to chce rodzic na Czerniakowskiej w Wawie i jak sie uda dostac do Jakiela to bede miec cc. Ciekawe jaki termin...A jak zaczne rodzic wczesniej to nic, pokaze papier od niego i zrobia mi cc. Moze to rozsadniejsze w moim przypadku, na pewno bezpieczniejsze dla małej, no i dr niby nie mowi wprost ze ta cc powinna byc bo moglabym "sprobowac" naturalnie, ale ewidentnie na kazdej wizycie o tym mowi...mowi tez ze to pomoze tam w pisztalu bo Jakiela sie wszyscy boja i bede uwazana za jego prywatna pacjentke, to prof. dr. hab.n.m. wydal 290 publikacji i ogole jest tam Ordynatorem wiec nikt go nie ma prawa podwazyc. No to chyba tyle:) Chyba ze o czyms zapomnialam. Reszta to mniej wazna:)

A cukier dzis na czczo 104:/ pewnie dlatego ze po kolacji bylo 120, a potem padlam i nie zjadlam posilku nocnego.

Ostatnia edycja:
No to super Aisha ,ze z mala wszystko ok wazy tyle samo co moja ,a co do cc to czasami tak bywa ,ze nie zaplanujemy wszystkiego niestety wazne zeby malutka byla zdrowa i ty rowniez .

Natalia A co to za pyszna salatka masz przepis czy to sekret m
evi- Moj m tez lubi jak ja mu gotuje lepiej mu smakuje
:-D ,jak on to robi to zawsze cos nie tak kartofle przesolone albo brak soli mieso przypieczone za bardzo eh :tak:
Jajecznica mu super wychodzi ....
Moj dzisiejszy cukier mnie dziwi ale jest chyba ok? rano 67 ,,,po sniadaniu 87 :tak:

Aisha no to świetne wiadomości:-)
Malutka nadgoniła i to najważniejsze a że szczuplutka bedzie to widocznie taka jej uroda. Nie wszystkie dzieci mają pucki:tak: Może lepiej że to cc Ci zrobią bo jakby miały te kości coś pokomplikować to taka opcja bezpieczniejsza dla ciebie i dziecka.

A ja na czczo 82 i po sałatce mężowej 101-jupiii

Kinga żadna tam tajemnica po prostu warzywa wiosenne: pomidor, ogórek, szczypiorek, rzodkiewka i cebulka pokrojone w plasterki i wymieszane z 1łyżeczką śmietany 12% i octem do smaku. uwielbiam a sporą miskę zjadłam i cukier super.

Kinga zawsze ten cukier na czczo masz taki niziutki? Bo może to świadczyć że dziecko troszkę głodne. A jesz posiłek nocny? Warto taki wprowadzić bo wtedy ketony w moczu nie wychodzą! A kazali ci badać dodatkowo mocz?

Kinga żadna tam tajemnica po prostu warzywa wiosenne: pomidor, ogórek, szczypiorek, rzodkiewka i cebulka pokrojone w plasterki i wymieszane z 1łyżeczką śmietany 12% i octem do smaku. uwielbiam a sporą miskę zjadłam i cukier super.

Kinga zawsze ten cukier na czczo masz taki niziutki? Bo może to świadczyć że dziecko troszkę głodne. A jesz posiłek nocny? Warto taki wprowadzić bo wtedy ketony w moczu nie wychodzą! A kazali ci badać dodatkowo mocz?
Nie moczu nie kazali mi badac przy wizycie u gin zawsze go badaja ale to chyba norma ....co do pomiaru z rana sama w szoku bylam 67 co to jest:szok:zobaczymy jutro .Natalia niewiem jak bylo wczesniej bo od wczoraj badam cukier ....ale moglo byc wczesniej tak bo te zawroty glowy moze od tego ? juz sama niewiem ,cisnienie tez nie lepiej skacze dolne mam czasami 50 no cholera jak trup halllo ja zyje ? :-D:-D
A co do salatki to ocet zwykly czy winny ? musze pedzic po warzywa i sobie zrobic pychota

Ostatnia edycja:
reklama
Kinga jezeli miałaś zawroty głowy i cukier taki niziutki to może być sygnał, ze za mało jesz. Sprobuj jeść więcej i zobaczysz jakie będą wyniki. Mi w poradni kazali codziennie badać mocz bo obecność ketonów rano świadczy że dziecko głoduje i tak samo niestety cukier poniżej 70 na czczo.
A ocet dałam dzisiaj zwykły ale możesz dać jaki lubisz. Ja czasami też daję jabłkowy.

Do góry