reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Słodkie mamy :-)

Jeny.....zapomniałam zrobić insulinę, zjadłam śniadanie, minęła godzina i co teraz ??????kuxwa, zrobiłam żarcie i polazłam do wyra na górę, a insulina na dole.....zrobić teraz?????:szok::baffled:

reklama
Heja Dziewczyny!!

Ja na czczo 90. Ja wczoraj roozlegulowalam sobie cukry - najpierew zjadlam maslanej pol buleczki z 2 lyzeczkami dzemu lowicza - i cukier mialam 134 - ale tak mi sie chcialo , ze musialam cos innego niz wedlina , a jakos w lodowce pusto bylo , a pozniej zjadlam leniwe kluski - malo ich - kiedys po nich mialam 95 cukier, pozniej kiedys juz wysoki i wczoraj znowu 135 , pozniej pojechalismy i wrocilismy przed 21 - bylam tak glodna ,ze sie najesc nie moglam - ale juz nawet cukru nie mierzylam zeby sie nie denerowawac - dzis ostro delikatnie jem.
Aisha ja po grahamie i po grahamkach straszny cukier mialam . Dla mnie orkiszowy chleb genialny , a do tego bulki orkiszowe i bulki otrebowe super .

No więc tak....zadzwoniłam do poradni i dr kazała zrobić....zrobiłam i dojadłam nieco....mierze o 11.15....zobaczymy.....choć jak bez insuliny to tak w miarę było, nie?
Aisha zapraszam na arbuza- dojechał wreszcie......:-D ale zjemy trochę później, bo do południa to ja nie ryzykuję- cukry i tak świrują.....:eek:

Aaarbuz :)) Ja po sniadaniu 103, ale zmierzylam 15 min wczesniej, bo juz taka glodna bylam. Tez juz na wedline patrzec nie moge, wiec zjadlam kanapki z psztetem....nie bede mierzyc cukru, bo pewnie i tak bedzie wiekszy niz powinien. kawka z mleczkiem jest, sniadanko II pochłonięte. Dziś chyba trafiłam na swój "głodny" dzień, zobaczymy.

Kuuuuuuurde, na II sniadanie zjadlam te kanapki z tym pasztetem. Potem obiad: ryba z olii, troche zupy, kuskus i troche mleka- nie mialam prawa miec wysokiego cukru a tu co? pierwszy pomiar 160, 154, 149...i az w szoku bylam! chyba ze baterie padaja...ale najprawdopodobniej ten nieszczesny pasztet!!!! :wściekła/y::angry: i teraz kurde na podwieczorek malutko i kolacja tez, zeby sie wyregulowalo...

Ostatnia edycja:
cukier po insulinie i dojedzeniu ok....121.....
Ale się wk***
realmad2.gif
realmad2.gif
przełożyli mi wizytę u diabetologa z poniedziałku na czwartek.....a i tak jadę, bo się specjalnie z ginem umówiłam.....wrrrrrrrrrrrrr.........
unhappy.gif
unhappy.gif

Aisha ja wczoraj miałam taki dzień......

Ostatnia edycja:
Aisha ja po grahamie cukry wysokie strasznie miałam.
Marja mi orkiszowy też nie służy i winduje pomiary do góry. Ja stwierdzam, że ostatnio to tylko te chrupkie moge bo kazdy chleb inny cukier podnosi.
Edyta u mnie łóżeczko już 2 miesiące stoi złożone bo maż jak tylko paczka przyszła zaraz sie do niej dobrał bo mu to frajdę jak dziecku sprawiało:rofl2:

A ja dzisiaj znowu wku...łam sie na mój glukometr. mierzę po śniadaniu (to co zwykle) i co 123:eek:. niemożliwe i mierzę 2 raz i 106. no i badź tu madry? Chyba jakiś sprzęt felerny dostałam bo bardzo często mi się takie błędy zdarzają:wściekła/y:
Ja to wam zazdroszcze, że możecie odpuszczać sobie pomiary. Ja musze po każdym posiłku pomiary robić:confused2:

reklama
Do góry