reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

Malinki faktycznie pyszności:-) Ja czekam na pomiar po obiedzie. Dalszy ciąg sprzątania za mną więc mam nadzieję, że będzie dobrze.
Aisha teściowe z reguły chcą być mądrzejsze od lekarzy:confused2:
może akurat tak Ci się maleństwo ułożyło? Jak będziesz mocno zaniepokojona to skonsultuj to z lekarzem ale ja myślę że jest ok:-)

reklama
O platki zytnie tez musze kupic . I dobry pomysl na podwieczorek - jutro ja taki zrobie:-)
A moze poprostu brzuch Ci urosl i tak jakos wyglada - a czasami jak sie maluszek wypnie to wogole dziwne ksztalty moze przybrac:)

dziewczyny czy wy zawsze po posiłkach się ruszacie- tzn jakis spacer, sprzatanie itp- czy odpoczywacie. ja rano to jak cie moge wieczorem to już mi nic się nie chce- zresztą za dużo jak łażę to brzuch mnie pobolewa- ale jak sie nie bede ruszac to boje sie o ten cukier:crazy:

Witam wszystkie przyszłe mamy!Jestem studentką położnictwa i zbieram materiały do pracy magisterskiej na temat,jakości życia kobiety ciężarnej z cukrzycą. Dlatego zwracam się do Pań zogromną prośbą o wypełnienie anonimowej ankiety. W szpitalach w moim mieścienie jestem w stanie zebrać wystarczającej ilości ankiet do przeprowadzenia badań,dlatego bardzo liczę na Pań pomoc. Z góry dziękuję za poświęcony mi czas ikażdą wypełnioną ankietę. Wszystkim słodkim mamom życzę mnóstwo zdrowia,spokojnego ukończenia ciąży i samych radości :)
Link do ankiety http://moje-ankiety.pl/respond-38771.html

Witam się, ja mierze też chwilę po wstaniu, ale dosłownie pare minut, dziś przesadziłam tzn na zakupach dopadł mnie mega głód i wtrąbiłam dwie bułki żytnie i do tego plasterek wędliny , po godzinie w domu zmierzyłam i 166 - przez te bułki , ale po dwóch godz już 90. Aha no i mnie maslem kazała smarowac chleb, by był dodatek tłuszczu w posiłku

cześć dziewczyny. tak czytam te wszystkie posty i stwierdzam, ze u mnie też co rano po śniadaniu cukry mam większe- i niby nic takiego na to śniadanie nie jem. może coś w tym jest. po obiedzie i po kolacji są ok. dziś cukry 130. na czczo 96.
to dopiero początek a ja juz się wkurzam:-(

Heja!!

Ja zamiast masla dla odmiany jem czasami parowke , wieprzowine - nie tylko chude miesko i tez sie wyrownuje.
Wiolonczela w takich wypadkach glodu na zakupach najlepiej sie sprawdza kostka gorzkiej czekolady - nawet dwie - ja mam zawsze w torebce - ponoc najlepsza z 70% kako np . wawel - ale ja mam wedlowska ponad 50%kakao i tez jest ok. Polecam , bo nie podniesie cukru , a poczujesz wyrownanie glodu i cukru:-)

reklama
Tez ankiete wypelnilam. Co do brzucha- sama nie wiem, zapytam na usg 4 marca co i jak. Moja siostra tez mówiła ze ona miała tak od samych piersi brzuch a ja mam na wysokosci zoladka tak bardziej plasko, zreszta zaraz Wam wrzucę to sobie zobaczycie. Dokladnie jestem tak jak w paseczku w 27t5d ciąży. Mam nadzieje, ze bedzie dobrze widać o co mi chodzi. Ja dzis posniadanku ładnie 107, na czczo 94 oczywiscie za wysoko, ale juz sie tak nie przejmuje. Marja no ja sie boje jesc cokolwiek innego niz drób ;) edyta ja tez sie wkurzam, pewnie wszystkie sie wkurzamy, a to czlowiek przegnie z czyms, a to czegos nie wyczai tak jak trzeba i juz cukier w gore, poradzimy jakos! :) Ja na czczo mierze czasem jeszcze w wyrku, czasem jak zrobie sobie sniadanie, albo jak sie ogarnę. Nadal nie chce lecieć krew sama- trudno. Wiolonczela takie skoki jeszcze nie raz nas czekaja, ale pocieszam sie tym, ze podobno po 30 tyg juz jest jakos latwiej i te cukry niby skacza mniej, chociaz czytalam opinie ze jest na odwrót i badz tu madry. A ja zjadlam na obiad wczoraj nalesnika samego bez niczego z cynamonem i poszlam na spacer i mialam ok cukier:) a byl taki pyszny! edyta ja nie zawsze sie ruszam, nie chce mi sie zwyczajnie albo juz nie mam sil po spacerze poprzednim itd itp. natalia bis wiesz moze i bym tak pomyslala o tesciowej podejsciu do sprawy, ale ja to pierwsza zauwazylam, a siostra potwierdzila. Moze jak sie ma dziewczynke to tak jest? A zobaczymy co powiedzą na USG. 27t5d (1).jpg co myslicie??? Za nisko? za maly? czy jak?

Ostatnia edycja:
Do góry