reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

dzięki citrus, ciekawe to o tej aronii -kupię sobie taka w proszku.
A ja wczoraj zjadłam kawałeczek pizzy - 107 po niej, ale godzine po zjedzeniu cały czas się ruszałam sprzątając kuchnie. Dziś na czczo 71, a po sniadaniu 96, nie wiem co dziś na obiad zrobić, może gryczaną z jajkiem sadzonym

reklama
Kochane wielka, ogromna prośba do WAs! Mam czas do niedzieli, zagłosujecie? Trzeba kupić opakowanie kinderczekolady i wpisać kod z paczki i kod z obrazka. To dla mnie bardzo, bardzo, bardzo ważne! To mój siostrzeniec, strasznie dzieciaka kocham, liczy bardzo na Waszą pomoc i ja też! Tylko dobrze patrzcie, bo musi to być paczka promocyjna z twarzą i znakiem zapytania w lewym, górnym rogu paczki :)) Z małej jest 1 głos, z dużej aż 2 :) Mała kosztuje niecałe 2,50zł, duża niecałe 4,50zł :)

Twoje Dziecko Twarzą Kinder Czekolady

"A łyżka na to- niemożliwe!"- na czczo dziś- 90 :D Za jakiś czas mierzę po śniadaniu to zamelduję co tam :) Chyba ten chleb zaczyna pomagać na ten cukier na czczo. Po śniadanku: 112 :))

Ostatnia edycja:
Cholewka a ja załamałam się:-( na czczo cukier 84 a po sniadaniu 129 mimo że 2 kromki z chudą wędlina i ogórkiem kiszonym. Hmmm chyba mam zły chleb od wczoraj i po tym mi tak wywala z rana bo popołudniu już ok

Ja tak tu rzucam okiem na te wasze cukry i czasem mimowolnie się podśmie****ę... z czystej zazdrości, bo ja cukrowy stary weteran, z 16 letnim stażem choroby i przyznam, że chciałabym mieć takie poziomy jak Wy :)Pamiętajcie, że jeden pomiar ponad normę nie wpływa na dzieciaczka. Mi czasem się zdarzy i 200, ba, nawet 300 tyle że ja na insulinie jestem. Żaden doktor mi nie robi kazań z tego powodu, po prostu raz za czas nic nie szkodzi. Problemem jest, gdy podwyższone poziomy mamy przez dłuższy okres czasu (2 tygodnia do miesiąca nawet). Wtedy faktycznie ryzyko powikłań drastycznie wzrasta.

Spoko mamusie, będzie dobrze! :-p

Natalia albo poprostu podziel sobie sniadanie - ja od kiedy tak robie mam spokoj - rano po wstaniu jem z chrupkiego pieczywa z wedlina - mierze cukier po godzinie i zawszejest ok wtedy po ok .pol godzinie jem zniadanie wieksze - a wedlina nie ma nic do tego , mozesz jej wiecej zjesc - ale wlasnie rano to chleb to wywala cukr. Ja w tamtym tygodniu tez kupilam inny chleb i tez mi nie pasowal , bo podwyzszal mi cukier . Kolezanka mowila , ze taki zwykly razowy z biedronki jest ok i nie podwyzsza ale jeszcze nei probowalam.
Ja dzis kupilam zwykla biala bulke , serek 0% homo. naturalny i dzem aroniowy - na podwieczorek pol takiej buleczki zjem - ponoc tez powinno byc ok:-)

Marja to daj znać, bo nam na tym szkoleniu mówili, że jogurty, maślanki itp. nie powinny być 0%, bo mają więcej laktozy, że najlepsze 1,5%-2%. Podobnie jest z mlekiem, lepiej pić 1,5% niż 0,5% ze względu na tę ilość cukru w nich. No, ja po obiedzie, ale nie idę na spacer, bo męża połamało i nie mam z kim, pokręciłam sie po kuchni, oby wyniki były ok.

Natalia ja tez tak robie jak Marja, pierwszy posiłek - 1 kromka chleba zytniego z plastrem wędliny i herbata owocowa i luz, potem drugi posiłek większy,obiad duży, podwieczorek średni, kolacja troszkę większa i na noc 1 kromka chrupkiego chleba żytniego z wędlina i na to raz położe jakiegoś ogórka, pomidora a raz nie, zależy kiedy.

Rysia
ja sie tak zastanawiam wlasnie, bo mi wykryli dopiero przy obciążeniu glukozą cukrzycę, ciekawe czy miałam ją wcześniej...a jadłam sporo słodkiego, więc cukry na pewno skakały do nieba...

Ostatnia edycja:
u mnie po obiedzie 91- cieszę . dziewczyny czy do każdego posiłku jecie warzywa?? moja diabetolog mówiła ze w cukrzycy warzywa działają jak tabletki na obniżenie cukru.

reklama
Aisha a to nie wiedzialam z tym 0% - jogurty naturalne to jem takie normalne tylko nieslodzone - a te serki zobacze dzis - niby one nic w sobie cukru nie maja - przetestuje :-) .

Ja dzis po obiedzie 103 wiec fajnie :-)
Ja zaraz ide polazic po sklepach , bo jakos mam chec - synek spi , maz zaraz z pracy wraca wiec mam wolne:-)
Warzyw jem duzo - jakie wpadna w reke - do obiadu np. z salaty lodowej , ppomidora, cebuli , z jogurtem nat. i troszke majonezu salatke zrobilam .
Tez dobrze na obnizenie cukry dziala zjesc pol graipfruta - to juz przetestowalam - namnie dziala.

Do góry