reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodkie mamy :-)

reklama
Eklerka jakbys musiala to bys pilnowala i bys dala rade, my juz w pelnym boju, chyba da sie troche przyzwyczaic:-) No i własnie- juz blizej jak dalej! A wpływ na to ze wystepuje cukrzyca mają hormony, zła dieta, genetyka tak jak jedna znas pisała wcześniej.

Ogórki konserwowe bardzo podnosza- ja ich jesc nie moge bo od razu cukier skacze, jem tylko zielonego i kiszonego. To samo pewnie z tym cholernym groszkiem...Spałam, chyba ten cukier mnie zwalił z nóg i poranna pobudka dzisiaj. Jadłam wlasnie podwieczorek: płatki "błonnik" z mlekiem i jabłko. Teraz dopiero kolacja koło 20.00. Chciałabym już poniedziałek...
A byłam dziś u ortodonty i mnie ząbki bolą, ale będę krócej nosić aparat- hurra:D :D :D bo juz sie ladnie poprostowały, będę teraz je stabilizować i do końca roku max go zdejmę. A potem wybielę :) tak jak 6 lat temu i będę miała ząbki jak perełki. :)

Marja jak u Ciebie??

Ostatnia edycja:
Aisha może faktycznie ten groszek? a ile go zjadłaś?
Mogę zapytać ile cię już ta przyjemność noszenia aparatu kosztowała bo mój mąż się przymierza do tego;-)
A ja dzisiaj mam mega doła i ryczeć mi się chce bo dowiedziałam się że mąż wraca o tydzień później niż zaplanowane było. Prawie na same święta będzie:wściekła/y::-(

O jej natalia szkoda z tym mężem :( wiesz są różne rodzaje aparatów, nawet takie bezgumkowe i od srodka zebow. Ja mam na dole klasyczny metalowy za 1500zł a na gorze taki przezroczysty ale gumkowy za 2000zł, plus co 6-8 tyg wizyty kontrolne 150zł. Zanim sie załozy trzeba miec wyleczone zeby, zdjęty kamień. Wyciski chyba 100-150zł, separacja 100zł, u niektorych placi sie tez za plan leczenia, ja nie placilam. Po zdjeciu aparatu leczenie retencyjne takim wyjmowanym ale nie wiem jeszcze jaki koszt. Ja sobie placilam to na raty, i tak bylam co miesiac, wiec placilam 150zl plus czesc za aparat- na pewno u Was tez tak zaproponuja:) Aaaa no i zdjecia: pantomogram i cefalometryczne ok. 200zł.Jak cokolwiek bedziesz potrzebowac (info) to pytaj smialo :) A co do groszku to zjadlam go nie tak duzo wcale.

Ostatnia edycja:
Aisha dzięki za info. Może kiedyś się faktycznie zdecyduje. Narazie wydatek w brzuszku rośnie :-)
Jak niedużo tego groszku zjadłaś to myślę, że to nie to. Może taki dzień po prostu.
Mam pytanie w niedzielę idę na chrzciny do znajomych i tak się zastanawiam ile dać do koperty, idę sama bez męża oczywiście i mam dylemat:sorry:

Hej Dziewczyny!!

Ja dopiero dzis wlaczylam komputer - jakosmi dzis wariacko dzien lecial .Na czczomialam duzo , bo 96 ale wczoraj po kolacji mialam tylko 103 i to bylo o 20.30 i nic nie jadlam juz i dzis do 8ej mi zwariowal.
Obiad ok , a pozniej bylam spotkac sie z kumpela w restauracji - i co?;-) zamowilam talerz frytek :-) wraclam do domu nogami i po godzinie mialam 127 wiec nie taka tragedia:-) .Jutro spotykam sie z kumpelami z pracy - 3 w ciazy plus ja czwarta:-)
Ja nie pracuje od 6 grudnia- mialam krwawienie -musialam lezec -pozniej moglam wrocic do pracy i chcialam ale z racji,ze ja pracuje z dzieciakami - w domu dziecka- to akurat byl to czas grypy i 80% byla chora i dyrka sama kazala mi dbac o siebie i sie nie narazac. A pieniazki mam zawsze tego samego dnia.
Aisha groszek w sumie nie powinien podniesc ale zalezy czy byl z cukrem czy bez - a tez puszkowe rzeczy czasami podnosza - fasola czerwona mi nie , a np konserwa miesna tak - tak samo pasztetowa nie, a pasztet tak .
Ide spac :-)Dobrejnocy:-)
aaa kupilam dzis bio oil - ladnie pachnie - bede stosowac na zmiane z mustella .

Aisha ty zdaje się też ten bio oil masz. I jak dobry jest? Stosowałaś juz wcześniej?
Ja dzisiaj po podwieczorku też wysoko 128 i tyle po mandarynce wylazło:szok:

podziwiam Was dziewczyny- ja do tej pory co wy jeszcze posty piszecie nie wytrzymuje. padam na pysk 21 czasami troszkę póxniej. Ja dzis na czczo 79.
dziś mam znów wizytę u diabetolog. bo dopiero będzie przyjmowac po świetach więc muszę wziąść recepty na paski.

Edyta co zrobić jak spać się nie chce?:confused2: dzisiaj to już przeszłam samą siebie bo nie dość że poszłam spać po 3 to wstałam o 7:wściekła/y:
Pewnie bez drzemki w ciągu dnia się nie obejdzie:eek: Ja dzisiaj rano 67:-) a teraz sniadanko bo coś czuje, że wilczy głód mnie dzisiaj dopadnie.

reklama
Do góry