reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

slodkie KILOGRAMY...:)

hehehe perla nie tyraj sie:D

a mi przybylo+2 anie +22 :D:D:D

No a za slodyczam jak nie przepadalam przed ciaza tak nadal nie jem:) tylko bananki mandarynki kiwi mniam mniam i koniecznie ananasy z puszki niebo w gebie:p uwielbiam wrecz kocham:D i chyba zaraz sobie taka bombe witaminowa zapodam:D

reklama
owoce tez uwielbiam-ale to dziwne bo przed ciaza prawie ich nie jadlam (slodyczy zreszta tez) na szczescie sa mniej kaloryczne i czesto zastepuja slodycze

ta, objechała mnie jak łysą kobyłę, że cytrusy jem. Kazała mi jeść marchewki, pietruszki, jabłka, brokuły, sałatę, ale nie cytrusy. I nic z puszek.
2 koleżanki u dwóch innych lekarzy tak samo miały

tego nie mozna:
10 rzeczy zakazanych w ciąży Rodzina - Ciąża - Ciąża - Rodzina - Polki - Kobieta - Starania o dziecko - Przebieg ciąży - Ciążowe dolegliwości - Poród - Pielęgnacja ciała w ciąży - Zdrowie w ciąży
a tu nasza Babyboom'owa lista:
https://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie/produkty_nie_zalecane_podczas_ciazy.html?tx_veguestbook_pi1[pointer]=1&cHash=4f2210dc2b3e61f9813750a0a13a992d
jak widac ani tu ani tu nie ma mowy o cytrusach! moze lekarzowi sie pomylilo z karmieniem piersia, bo wtedy faktycznie trzeba na mnostwo rzeczy uwazac min. wlasnie na cytrusy i truskawki bo sa mocnymi alergenami!

Ostatnia edycja:
ja z kolei mam jakby zgage po nich-znaczy to nie zgaga ale taki jakby poczatek.po sokach pomaranczowych zaczelam miec od zeszlego tyg-caly poszedl do kosza. ale tycie mnie dobija.wiem ze to ciaza i ze to przez dzidziusia sie tyje i ze to normalne ale 2,5 kilo na poczatku 3 miesiaca????? boje sie, ze kolo 9 to juz bedzie 25-30! masakra.:szok: narazie postanowilam ze na basen zaczynam chodzic-jutro pierwszy raz wiec trzymajcie kciuki bo nie za bardzo umiem plywac a ostatni raz na basenia bylam w liceum czyli jakies 15 lat temu:happy2:

reklama
ja z kolei mam jakby zgage po nich-znaczy to nie zgaga ale taki jakby poczatek.po sokach pomaranczowych zaczelam miec od zeszlego tyg-caly poszedl do kosza. ale tycie mnie dobija.wiem ze to ciaza i ze to przez dzidziusia sie tyje i ze to normalne ale 2,5 kilo na poczatku 3 miesiaca????? boje sie, ze kolo 9 to juz bedzie 25-30! masakra.:szok: narazie postanowilam ze na basen zaczynam chodzic-jutro pierwszy raz wiec trzymajcie kciuki bo nie za bardzo umiem plywac a ostatni raz na basenia bylam w liceum czyli jakies 15 lat temu:happy2:
no bo jednak cytrusy to kwas... tak samo zgaga pojawia sie np. po occie...
ja powiem tylko tyle ze w 2 ciazy waze o 3kg. wiecej niz w 1 ciazy na tym etapie! dlatego postawilam sobie poprzeczke ze moge przytyc tylko do takiej wagi do porodu jak w 1 ciazy, czyli jeszcze max.8kg.

Do góry