reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

slodkie KILOGRAMY...:)

no tak, generalnie nic nie ruszać brzucha, bo można tylko sobie pięknie zaszkodzić...

miluszka tweenie ma absolutną rację, nie wolno masować, głaskać, a tym bardziej szczypać brzucha:no: powoduje to skurcze.. a jak nakładasz oliwkę, to szybkie ruchy, a nie głaskanie.. jako przykład powiem, że nieraz, gdy jest poród, ostatni etap, czyli główka wychodzi i nagle zabraknie skurczu, położna/lekarz głaszczą/masują brzuch i skurcze wracaja..

co do wagi, to tweenie ja też mam załamkę.. czuję się jak wieloryb.. łapię doła z tego powodu.. mam po świętach +10..

reklama
kochana, właśnie wciągnęłam jogurcik i 2 kromki chleba z serkiem do smarowania emmentaler:-D

ale chyba jeszcze pocieszę się ciastem od teściowej, takim ciemnym z masą serową i porzeczkami

to co mowicie o nie glaskaniu brzucha, a ja czasami tak mam ze chce poglaskac dzidzie :p jesli ma to zaszkodzic to chyba przestane ;p

popieram dziewczyny co do masowania itp brzuszka. mi też od kopa tego zabronili.

no a co do wagi to dzis sie ważyłam u lekarza i jest 61kg czyli +6 jak na razie. ale coś czuję że przez tą chorobę troche schudne bo co zjem to mi od razu wraca cholewa a ja taka głodna :/

reklama
z tym brzuchem to chyba tylko wtedy jak skurcze się pojawiają albo ciąża zagrożona porodem przedwczesnym. No i piersi....a co z seksikiem?? nic nie tykać, nic a nic? :p Mój gin twierdzi, że masaże nie przeszkadzają (piersi też - większość dziewczyn haruje brodawki) dopóki nic się nie dzieje. Ale jak brzuch zaczyna się stawiać to trzeba być ostrożnym.... U mnie na szczęście masaże brzuszka są codzienne a mała lubi, wtedy się uspokaja - bo mama to ostatnio nerwus okropny :/ Zaczyna mnie wkurzać ta wykończeniówka...i nie mogę znaleźć lodówki i kuchni takiej jaką chcę za cenę jaką mogę dać buuuuuu

Do góry