reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

slodkie KILOGRAMY...:)

E no laseczki trzymamy się nieźle;-)

louise a ty się nic nie przejmuj bo musiasz nadgonić do reszty wagą, jakbyś ty chciała, my wieloryby a ty foczka co:-D

jedyneczka wlasnie ostatnio doszlam do wniosku ze olewam. nie obzeram sie jak prosiak, slodyczy tez nie jem (raz na tydzien) wiec nic tu nie poradze-w razie co razem z emih po ciazy na intensywne zrzucanie ;-):-)
a z innej beczki: wolalabym byc takim wielorybem jak ty niz taka foczka jak ja :-D:-D:-D-nie zapominaj kochana ze widzialam Twoje zdjecia :tak::-)

reklama
jeszcze niecale 2 tyg temu waga pokazywala 1,5 a dzis 4kg:szok:...a czuje wlasnie, ze mnie skora swedzi...nie jem wiecej..kontroluje sie...wcinam mnostwo owocow(przez to codziennie mam rozwolnienie:O:O:O:O....ale w brzuch mi idzie i w biodra:eek:
w pierwszej ciazy na tym etapie mialam tylko 1 kg...:sorry:

rusalka mam to co Ty. naprawde jem malo-z konkretnych posilkow to tylko 2 razy dziennie-obiad i sniadanie. a tak to owoce i jogurty i kefiry. slodyczy nie jem prawie wcale-raz na tydzien moze... (na poczatku jadlam troche :zawstydzona/y:) i nagle patrze a tu 7 kilo na plusie. SKAD? JAK? DLACZEGO??????!!!!! nie rozumiem tego. i tez wszystko mi idzie w "matecznik" (dupa uda biodra) :-) u mnie chyba doszlo to, ze pracowalam fizycznie a teraz przestalam i jednak brak az takiego ruchu daje o sobie znac. mimo ze chodze na basen 2 razy w tygodniu i spaceruje.
a zaobserwowalam np ze rano wczoraj wazylam 51,5 kilo natomiast wieczorem juz 54,5 kg :szok::szok::szok: czy jest to mozliwe????????przeciez nie zjadlam 3 kilo zarcia w ciagu dnia, nawet doliczajac plyny typu woda

Ostatnia edycja:
To chyba ja biję rekordy razem z louise ( louise nie miej urazy) bo chyba my przytyłysmy jak na razie najwiecej.
Bo ja 6 kg. Tylko że ja startowałam z wiekszej wagi niż Ty kochana!!

hmm ja wolałabym mieć +6 i wszystko w brzuszek i w cycki, niż tak jak ja + 1 ale opona i wszystko w boczki i w tyłek :confused2: Na wadze niby mało, ale widzę po sobie, że obrastam tłuszczem. widocznie taka moja uroda :-D

aisim nie mam absolutnie urazy-przytylam niestety najwiecej ze wszystkich dziewczyn :-( ale co robic...mam nadzieje ze zrzuce po ciazy...zanim w druga zajde ;-):-)

wiecie co...jestem zalamana...dzis rano 55 kilo :-:)-:)-( 8 na plusie od poczatku ciazy. kurde tyje 2 kilo na miesiac :wściekła/y: tyle to sie tyje pod sam koniec a nie teraz. mam mega doła...ale co mam robic? juz zupelnie glodowac????

Louise - absolutnie nie! nie glodowac- moze Ci sie woda w organizmie zatrzymuje..ot wsio..skoro sie nie objadasz..to zwroc uwage na to co jesz..i tylko tyle...
Ja wczoraj przysiegalam sobie, ze bede jesc o polowe mniej(a jem naprawde tyle co przed ciaza..wcale sie nie obladam!...ale przetlumaczylam sobie ...ze jak ssie w zoladku ...czuje glod....to przeciez nie bede dziecka glodzic!:sorry:...
oszukuje sie owocami...warzywami...dzis ide na basen...tylko tyle mozemy teraz zrobic ...a reszta nie zalezy od nas!...wiem Louise co czujesz..ja mialam depreche(mam dola) jak zobaczylam 4 na plusie...i przewertowalam tu na bb dzial w ktorym pisalam ile na tym etapie mialam z Klaudia...i wyszlo, ze z nia 1 a teraz 4...ale co mam zrobic...?...
aaa i kupuje rowerek stacjonarny...bo z Klaudia naprawde regularnie -codziennie jezdzilam po ok 1 h dziennie!:tak:
szczegolnie, ze mam teraz wrazenie, ze cala ciaza idzie mi w tylek i uda...naprawde!

reklama
louise, spróbuj spisywać wszystko co jesz. ja tak robie, ze względu na tę cukrzycę i naprawdę można się zdziwić ile pochłaniam...każdego dnia zapisuję też wagę, wtedy wiem kiedy mi rośnie.

Do góry