reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

Madzik :-D
Paulinka nie doszukuj się u siebie błędu kochana, nie każde dziecko będzie przesypiać całe nocki, niestety:no:. Trzeba zaakceptować. Moja mała np dzisiaj budziła się co godzinka, i taka jest prawie każda noc. Przecież niemożliwe, że co godzina jest głodna, a często muszę jej dać cyca mimo tego, że np godzinę temu jadła. Bo utulenie nie pomaga, woda nie pomaga.
Mam tylko nadzieję, że jej kiedyś minie.
U mnie podejrzewam, że trochę chodzi o moją/naszą bliskość, bo jak wezmę na chwilę do nas bo już nie mam sił tak wstawać to u nas śpi super. Wtulona w cyca i zadowolona:-).

reklama
paula u nas róznie, np dzisiaj zasnął(sam zasypia) o 19, ok 3 wstał -dałam cysia i spał do 7.30.Ale wczoraj były 3 pobudki.Przedwczoraj to samo, 2 dni temu chyba jedna(nie pamiętam już).A tydzień temu to były dwa dni kiedy budził się 4 razy.Tak więc ja nie kombinuje z wodą, czy innymi sztuczkami- bo według moich obserwacji to nie ma wpływu. Jedynie wpływ ma- jak siedzi dużo na podwórku i po powrocie szaleje w domu, to potem jest większa szansa na spanie bez przerwy(bo tez sie zdarzyło) albo z jedną. Do łózka go nie biorę, bo się już całkiem nie wyśpię.Zresztą Olo też nie lubi, bo się wybudza wtedy co rusz i na cysia atakuje.

Paulina u nas bywa róznie. Jasiek ostatnio cały czas zasypia o 22, wczoraj pobił rekord 22.30 pomimo tego,że w ciągu dnia ma drzemki o stałych porach, kiedys zasypiał po 21. Wyciszam Go, wczesniej kąpiel, kasza, kołysanki... i nic. A w nocy, budzi się zazwyczaj 2, 3 razy ale bywają dni,że zbudzi się 6 razy- sporadycznie.

U nas nie ma znaczenia ile i co zje na kolację, o której położę spać, w nocy jak się budzi musi być cycuś, nic innego nie ukoi a budzi się co noc. Za to zdecydowanie lepiej śpi w nocy odkąd jesteśmy codziennie na spacerze i gdy ma dobrze wypełniony dzień, aktywnie :-) Mało tego, w wózku śpi 1,5-2 godziny :szok:

Zuzia pierwszą, pełną noc przespała w wieku 4 lat :-)

bynajmniej dziewczyny mnie pocieszyłyście, że z wyjątkami każde dziecko się budzi.

bo uwagi mojej mamy, że jej dzieci w tym wieku przesypiały noce są wkurzające niesamowicie.

u nas spanie po 18. budzi się z 2 razy na mleko i w międzyczasie kilka razy ot tak pogadać i popluć :-)

Paulina nie przejmuj się mamą, budzi się to budzi i pewnie jeszcze będzie się budzić;-)
i tak bardzo ładnie zasypia po 18, to dla mnie marzenie.
Kiedyś wreszcie będą przesypiać całe noce;-):-)

paulina każde maleństwo jest inne, jak sie budzi to sie budzi, trzeba przytulic, jak trzeba to nakarmic i już. a mama nie powinna ci takich uwag robic, jakos nie chce mi sie wierzyc, że było tak kolorowo :-p także głowa do góry! :tak:

paula wiesz co, może ona już nie pamięta jak było naprawdę:-D:sorry2: Bo usłyszałam pewną teorię w rodzinie, ale po zadaniu paru pytań okazało się,że pomyliło im się bo tamten dzieciak miał rok i 3mce:-D

Paulinko podzielam zdanie dziewczyn w końcu będzie spał całą noc:tak:

Na spanie mojego synka nie mam co narzekać od pierwszych dni życia jest super, na chwilę obecną budzi się raz na tuli tuli koło 2 w nocy, póżniej koło 5 na mleczko ale to już mam wstaje czyli budzi się raz;-) choć było i tak jakoś tydzień nie budził się w nocy wogóle.

reklama
Paulina, zgadzam się z dziewczynami. Wcale nie słuchaj takich uwag. Każde dziecko jest inne. I naprawdę nie ma żadnego momentu granicznego, że od teraz ma całe noce przesypiać i nie ma bata. I nie szukaj u siebie żadnych błędów, bo na pewno ich nie robisz. Widocznie Twój synek po prostu potrzebuje jeszcze się w nocy najeść i przytulić do mamy, nie ma w tym nic złego czy nienormalnego.

Do góry