reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

reklama
mnie te pobudki co 4 godziny też męczą. dziś próbowałam go przetrzymać bez mleka, inne picie nie pomogło. rozpacz była na całe mieszkanie. więc trzeba było dać mleko. kiedy on prześpi całą noc ? :sorry:

Jolek ale cie uspaliiiiiiiii hoho
Alex to spi w sumie 2 godziny w dzien to nie tak dużo chyba ze ten 3 raz pozno po południu idzie spać mój spi 2 razy raz krócej około 1 godz i raz dłuzsza drzenka 1,5-2 godziny i wieczorkiem koło 8 no ale zdażają sie wyjatki ze pojdzie spac pozniej

U nas jak w zegarku, zasypia o 20 na noc, wstaje koło 8, ale ile razy budzi się w międzyczasie to nie wiem, nie liczę, do północy kilka razy. Szczególnie, że w nocy karmię z automatu i chyba śpię bo niewiele pamiętam :sorry: W dzień dwie półgodzinne drzemki, o 10 i o 14.

Wysypiam się raz w tygodniu, w soboty :-D TZ wstaje do małej a ja chrapię do 11, właśnie za śniadanie się zabieram:zawstydzona/y: Normalnie jak za czasów sprzeddzieciowych :-)

dziewczyny, czy Wasze maluchy gorzej śpią przez ten wiatr? u nas jakoś marnie, od 2 do 8 były 3 pobudki, od 19 do 2 nie wiem dokładnie(słyszałam chyba 2 razy jakieś gdaknięcie)bo tato wtedy pilnuje a mama śpi:-p(no własnie ,czas się zbierać)

jaipur nie widzę rożnicy przez wiatr. u nas Lenek zasypia ok 19 na noc, budzi sie ok 23 na mleczko, a później to różnie od 1 do 2 pobudek do 6, kiedy to jest już wyspana, szczęśliwa, uśmiechnięta i gotowa do psotek, łaskotek, wygibasów i pogaduszek ze starymi :-D

dziewczyny opiszcie jak wygląda nocka waszych maluchów, czy jedzą, co ile, co piją, itp. szukam gdzie popełniam błąd. dzięki.:tak:

Paulina, ja nie mam wiele do napisania, ale u nas to wygląda tak: ok. 19.20-19.30 kąpiel, później mleczko 240 ml, zasypia od razu sam w łóżeczku i śpi do 5-6 rano:-)
Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale niezbyt często, kiedy się wybudza w międzyczasie. Wtedy najpierw go układam z powrotem do snu (bo z reguły jak wchodzę do niego do pokoju to albo stoi w łóżeczku, albo siedzi, albo leży głową w nogach:-)) i daję pieluchę-śmierdziuchę i wychodzę. Jak to nie pomaga, tak jak np. dziś, to daję do picia wodę - ok 150 ml, z reguły wypija prawie całą i znów go układam i wychodzę. Dopiero jak to wszystko nie pomoże to daję mleko. Ale z reguły nie ma przerw w spaniu, więc to się naprawdę rzadko zdarza.
Żeby mi tu zaraz któraś nie zarzuciła, że się chwalę - tylko odpowiadam na pytanie:-D

reklama
Do góry