reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

reklama
U nas to wstawanie w nocy co godzinę na cyca minęło po 3 tygodniach męczarni. Tak po prostu. Teraz ustala się nowy system dzienno-nocny i jeszcze nie jest stały.

u nas to samo.Takie wstawanie co godzinę było przez tydzień, ale byliśmy zen i już się normuje.3 pobudki 19-9, więc nie jest źle.Oczywiście w każdej chwili może się to zmienić, jak to u dzieciaków.Codziennie nowe wyzwania:-)

U nas niezmiennie: pobudka co 2 godzinki w nocy :sorry: jutro będę u pediatry, może to kwestia zmiany diety przed spaniem, ale z drugiej strony na wiele wskazowek nie liczę, bo ostatnio (2 tygodnie temu) powiedziała, aby absolutnie nie wprowadzać jeszcze glutenu ani kaszek:eek:

Jaipur racja, racja :tak:.
U nas tej nocy było co trzy godziny am, więc zawsze to o wiele lepiej niż co godzinę.
Ja zawsze podstawiam pod dystrybutor z mlekiem;-) jak tylko zaczyna się wiercić porządnie. A dzisiaj jakoś około 3 nie usłyszałam jak się wierci, usłyszałam dopiero jęki wiec nakarmiłam, myślałam, że zasnęła, chciałam odłożyć no i się wybudziła, więc znów wzięłam do nas i drzemię a młoda coś gada, pogadała, pogadała i sama zasnęła nawet bez moniuszki:-).

Ostatnia edycja:
Basiek ja też stosuję ten numer. Jak się młody obudzi za wcześnie to wędruje pod moją kołdrę, ja drzemię on gada, pierdzi obgryza pościel. A potem zasypia sobie koło mnie. I dojrzewamy jeszcze :)

bombelq u nas pierwsza drzemka ok 10 - trwa 30 minut
druga po mleczku o 12- staram sie , aby była na spacerku- 30-40 minut
trzecia ok 16-17- trwa tez ok 30 minut, ale zdarza się, że jest następna jeszcze przed 18, czyli przed samą kąpielą i spaniem
0k 18:30 - kapiel , a po kapieli
ok 19-19:30 - spanko z dwoma przebudzeniami zanim zaśnie na dobre :-)

reklama
drzemkowo- jedna 10-11 tak z godzinę, półtora
druga ok 14.30-15- tak samo
ostatnia ok 17.30- pół godzinki żeby mieć siłę na brykanie w wannie

Do góry