reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

Franek widzę podobnie pobudka koło 6.30 na cyca, dosypiamy do 8, później drzemka koło10 z godzinkę półtorej, o13 kolejna mooooże z dwie godziny czasem jeszcze jedna krótka koło17 18.30 kąpiel koło 19.30 już spi:tak::-) w nocy jedna pobudka w okolicach godziny drugiej:-)

jeszcze napiszę odnośnie zostawiania dziecka "żeby sie wypłakało aż padnie" otóż znajomej dziecko miało sie tak wypłakać i okazało się że płakało do tego stopnia, że doszło do zatrzymania oddechu, mama znajomej jest pielęgniarką i reanimowała tego chłopczyka... strach myśleć co mogło się stać:no: są inne metody na uczenie dziecka zasypiania samemu w łóżeczku:tak:

reklama
Normalnie. Dziecko je cyca i zasypia. Druga wersja w pionie, opiera główkę o ramię i chrapie :-) Zasypia np. jak mama rozmawia przez telefon albo z ludziem i się odruchowo buja.

aha.To junior przy cycku też potrafi przykimać.
Ale mamusia czym prędzej lokuje go w łóżeczku.
Zresztą mi przy stole po jedzonku też się zdarzało:-D :sorry:

A bez cycka nie zasypia bo mama nie buja(pewnie w tym tkwi cala tajemnica).Robi przytulaski,ale nie zasypia.

U nas ze spaniem jest duży problem. A może nie tyle ze spaniem, co z zasypianiem...
Miki przeważnie wstaje koło 7 potem koło 10 drzemka od 1.5 do 2.5 godziny i koło 14-15 jeszcze godzinka. O 18 kąpiel i przeważnie około 20 już śpi.
Niestety zdarzają się wyjątki, jak np dziś i obudziliśmy się 5.30. Niestety nie dało się dospać.... I drzemka jest teraz.
A z zasypianiem sprawa ma się tak, ze muszę położyć się z Małym do naszego łóżka i dać mu cycusia. Ssie i zasypia. Czasem potrzebny jest jeszcze mój szlafrok, żeby było co tarmosić a potem się wtulić. Wczoraj usnął na rękach w pionie. Byłam zszokowana :szok:
A w nocy śpi z nami. Łóżeczko jest beee

Chciałabym żeby ładnie spał sam i usypiał w inny sposób, ale po jednym czy dwóch razach, znowu trzeba powrócić do sprawdzonej techniki, bo nic innego nie działa...

Zonka ale jak do 7 śpi to ładnie moja też dziś wstała o 5.15 i koniec spania w sumie może bym przeżyła to wstawanie ale kurcze do tego dochodzą nocne pobudki na karmienie,uśpienie bo coś nie tak itp ale może kiedyś się wyśpimy hehe :) a w ogóle witaj ponownie :)
a dodam że często wstaje ok 5...

Ostatnia edycja:
Miki dziś w nocy budził się bardzo często, a na dodatek przekręcał się w poprzek łóżka i prawie całą noc kopał tatę... Dziś chyba nikt się nie wyspał poza nim samym...

reklama
Może coś w powietrzu dzisiaj było bo Mati obudził się dzisiaj po 4 i był rozbudzony! :szok: Ja do spania a on do zabawy. Zjadł cycka, oczy jak 5 zł i gada do siebie. Myślałam, że jak dam mu drugiego cycka to zaśnie. Ale zjadł i dalej zabawa. Do 5 jakoś. Potem się obudziłam po 6 i spał koło mnie. Przełożyłam go łóżeczka i pobudka znów. Jakiś dziwny ten poranek w jego wykonaniu, nie ma co.

Do góry