reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

Franek widzę podobnie pobudka koło 6.30 na cyca, dosypiamy do 8, później drzemka koło10 z godzinkę półtorej, o13 kolejna mooooże z dwie godziny czasem jeszcze jedna krótka koło17 18.30 kąpiel koło 19.30 już spi:tak::-) w nocy jedna pobudka w okolicach godziny drugiej:-)

jeszcze napiszę odnośnie zostawiania dziecka "żeby sie wypłakało aż padnie" otóż znajomej dziecko miało sie tak wypłakać i okazało się że płakało do tego stopnia, że doszło do zatrzymania oddechu, mama znajomej jest pielęgniarką i reanimowała tego chłopczyka... strach myśleć co mogło się stać:no: są inne metody na uczenie dziecka zasypiania samemu w łóżeczku:tak:

reklama
Normalnie. Dziecko je cyca i zasypia. Druga wersja w pionie, opiera główkę o ramię i chrapie :-) Zasypia np. jak mama rozmawia przez telefon albo z ludziem i się odruchowo buja.

aha.To junior przy cycku też potrafi przykimać.
Ale mamusia czym prędzej lokuje go w łóżeczku.
Zresztą mi przy stole po jedzonku też się zdarzało:-D :sorry:

A bez cycka nie zasypia bo mama nie buja(pewnie w tym tkwi cala tajemnica).Robi przytulaski,ale nie zasypia.

U nas ze spaniem jest duży problem. A może nie tyle ze spaniem, co z zasypianiem...
Miki przeważnie wstaje koło 7 potem koło 10 drzemka od 1.5 do 2.5 godziny i koło 14-15 jeszcze godzinka. O 18 kąpiel i przeważnie około 20 już śpi.
Niestety zdarzają się wyjątki, jak np dziś i obudziliśmy się 5.30. Niestety nie dało się dospać.... I drzemka jest teraz.
A z zasypianiem sprawa ma się tak, ze muszę położyć się z Małym do naszego łóżka i dać mu cycusia. Ssie i zasypia. Czasem potrzebny jest jeszcze mój szlafrok, żeby było co tarmosić a potem się wtulić. Wczoraj usnął na rękach w pionie. Byłam zszokowana :szok:
A w nocy śpi z nami. Łóżeczko jest beee

Chciałabym żeby ładnie spał sam i usypiał w inny sposób, ale po jednym czy dwóch razach, znowu trzeba powrócić do sprawdzonej techniki, bo nic innego nie działa...

Zonka ale jak do 7 śpi to ładnie moja też dziś wstała o 5.15 i koniec spania w sumie może bym przeżyła to wstawanie ale kurcze do tego dochodzą nocne pobudki na karmienie,uśpienie bo coś nie tak itp ale może kiedyś się wyśpimy hehe :) a w ogóle witaj ponownie :)
a dodam że często wstaje ok 5...

Ostatnia edycja:
Miki dziś w nocy budził się bardzo często, a na dodatek przekręcał się w poprzek łóżka i prawie całą noc kopał tatę... Dziś chyba nikt się nie wyspał poza nim samym...

reklama
Może coś w powietrzu dzisiaj było bo Mati obudził się dzisiaj po 4 i był rozbudzony! :szok: Ja do spania a on do zabawy. Zjadł cycka, oczy jak 5 zł i gada do siebie. Myślałam, że jak dam mu drugiego cycka to zaśnie. Ale zjadł i dalej zabawa. Do 5 jakoś. Potem się obudziłam po 6 i spał koło mnie. Przełożyłam go łóżeczka i pobudka znów. Jakiś dziwny ten poranek w jego wykonaniu, nie ma co.

Do góry