reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

reklama
salsera - :-D:-D:-D
basiek - moja Zosieńka wieczorem zasypia raczej bez smoczka, a jeśli go ma, to wypluwa później. W nocy czasem, gdy zaczyna sie wiercić podaję jej smoka i śpi dalej - budzi sie bez, więc wypluwa przez sen. A w dzień, to juz różnie wygląda: na spacerze, gdy zaśnie, to jej wyciągam i nie ma problemu, ale w domu wolę nie ruszać, bo jest taka czujna, że koniec spania.

Moja córcia ma nocną przerwę w jedzonku (czytaj śpi) 6-9 godzin. Często pojęczy chwilkę przez sen (1-2 razy w ciągu nocy), ale wtedy albo smoczek wystarczy, albo leży z główką na szczebelkach...szybka interwencja i smacznie śpi dalej.

A teraz mnie zadziwia, bo śpi już ponad godzinę, rano spała 1,5 i ponad 1/2 na spacerze... to niepodobne do niej:-D

mój Daruś tez praktycznie nie spi w dzien, ma drzemki po pól godziny a dzis szok. spal od 15.30 ... o 17 na spiaco dalam mu butle i spal do 20. musialam Go na spiaco wykapac. potem kilka razy sie do nas usmiechnal zjadl i znowu spi.
NIESAMOWITE!!!!

Ania miła niespodziankę Ci synuś zrobił:tak:
Moja dzisiaj z kolei ma dzień bez snu. Nie przepraszam były dwie 15 minutowe drzemki :-D. Miała wszystko tak ładnie uregulowane ze snem, stałe pory drzemek, matka mogła coś zaplanować i w ogóle, a od 2 tygodni jest taki kipisz, jednego dnia śpi, innego nie :baffled:. Żyje nadzieją, że wszystko wróci do normy.

Ancia a byłam ciekawa jak Daruś noc prześpi. Widzę,że miał chłopak melodię do spania.

U mnie Igor zasnął wczoraj o 22gie ( wcześniej go łóżeczko parzyło i najlepiej było u taty na kolankach) a obudził się dzisiaj o 8:45. I nie było żadnej pobudki na karmienie.

a u nas??? jaki to slodki sen mojej pociechy, raczej co 2, 2.5 h rzucanie się do cyca, pozniej rzucanie się zanim zaśnie. Jesteśmy chyba na etapie "porzucam się porzucam może wkońcu usnę na całą noc" daj Boże!

Joluś,Ania gratuluje cudownie przespanych nocek:)

reklama
jolek zazdraszczam. U nas wprawdzie jest i kimanie dzienne, np teraz- pewnie zaliczy jeszcze dwa w ciągu dnia,ale w nocy śpi tak średnio- usypia ok19 pobudka na am 2-3,am pobudka o 6,am gadanie spanie i o 8 z hakiem pobudka na całego.Do 10 szaleje,a po śpi tak jak teraz- z godzinę,czasem dwie. Późniejsze drzemki są krótsze,tak do max godziny.
No ale to i tak lepeij niż podczas "skoku" gdzie w dzień spał za jednym razem max. uwaga- 9minut ha ha a w nocy budzil się jak mały srajtek co 2godziny.

Do góry