reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

reklama
salsera - :-D:-D:-D
basiek - moja Zosieńka wieczorem zasypia raczej bez smoczka, a jeśli go ma, to wypluwa później. W nocy czasem, gdy zaczyna sie wiercić podaję jej smoka i śpi dalej - budzi sie bez, więc wypluwa przez sen. A w dzień, to juz różnie wygląda: na spacerze, gdy zaśnie, to jej wyciągam i nie ma problemu, ale w domu wolę nie ruszać, bo jest taka czujna, że koniec spania.

Moja córcia ma nocną przerwę w jedzonku (czytaj śpi) 6-9 godzin. Często pojęczy chwilkę przez sen (1-2 razy w ciągu nocy), ale wtedy albo smoczek wystarczy, albo leży z główką na szczebelkach...szybka interwencja i smacznie śpi dalej.

A teraz mnie zadziwia, bo śpi już ponad godzinę, rano spała 1,5 i ponad 1/2 na spacerze... to niepodobne do niej:-D

mój Daruś tez praktycznie nie spi w dzien, ma drzemki po pól godziny a dzis szok. spal od 15.30 ... o 17 na spiaco dalam mu butle i spal do 20. musialam Go na spiaco wykapac. potem kilka razy sie do nas usmiechnal zjadl i znowu spi.
NIESAMOWITE!!!!

Ania miła niespodziankę Ci synuś zrobił:tak:
Moja dzisiaj z kolei ma dzień bez snu. Nie przepraszam były dwie 15 minutowe drzemki :-D. Miała wszystko tak ładnie uregulowane ze snem, stałe pory drzemek, matka mogła coś zaplanować i w ogóle, a od 2 tygodni jest taki kipisz, jednego dnia śpi, innego nie :baffled:. Żyje nadzieją, że wszystko wróci do normy.

Ancia a byłam ciekawa jak Daruś noc prześpi. Widzę,że miał chłopak melodię do spania.

U mnie Igor zasnął wczoraj o 22gie ( wcześniej go łóżeczko parzyło i najlepiej było u taty na kolankach) a obudził się dzisiaj o 8:45. I nie było żadnej pobudki na karmienie.

a u nas??? jaki to slodki sen mojej pociechy, raczej co 2, 2.5 h rzucanie się do cyca, pozniej rzucanie się zanim zaśnie. Jesteśmy chyba na etapie "porzucam się porzucam może wkońcu usnę na całą noc" daj Boże!

Joluś,Ania gratuluje cudownie przespanych nocek:)

reklama
jolek zazdraszczam. U nas wprawdzie jest i kimanie dzienne, np teraz- pewnie zaliczy jeszcze dwa w ciągu dnia,ale w nocy śpi tak średnio- usypia ok19 pobudka na am 2-3,am pobudka o 6,am gadanie spanie i o 8 z hakiem pobudka na całego.Do 10 szaleje,a po śpi tak jak teraz- z godzinę,czasem dwie. Późniejsze drzemki są krótsze,tak do max godziny.
No ale to i tak lepeij niż podczas "skoku" gdzie w dzień spał za jednym razem max. uwaga- 9minut ha ha a w nocy budzil się jak mały srajtek co 2godziny.

Do góry