reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

reklama
Bra jest jeszcze jedna, gorsza opcja, dziecko które chce smoczek ale nie może go utrzymać w buzi...:eek:

a moja nie chce smoka a ja i tak szczęsliwa :-p
tylko w 1 tygodniu przebudzała się raz w nocy a po tygodniu (zresztą o ttym pisąłam ) zaczęła przesypiać całe noce ..
i właśnie ten rytuał jest najwazniejszy :-)
wcześniej najpierw usypiąłam Vi a o 21 kąpałam i usypiałam Emmę ale jak więcej zaczęła leżeć a mniej spać to już musiałam to zmienić
kąpię jedna po drugiej Vi do łózeczka z butlą , ja z Emmą przy cycu
no i o 20 tak jedzą i zasypiają
z czym Emma się przebudza jak wychodze od Vi z pokoju i jeszcze ok 21 je mleczko i zasypia
wstaje o 8-9 na cyca (zależy jak ja Vi obudzi) je i ją zostawiam i śpi do 11
o 11 wstaje na cyca i nie śpi z jakieś 2 -3h póżniej o 3 cyc i znów zasypia na godzinke
wstaje i się bawi .. o 18 cyca i ponownie ok 20 kąpiel i sen :-p
ot cały nasz dzień :-D
czasem jak ją z rana Vi rozbudzi to wstanie o tej 8-9 i zasypia mi ok 10-11 a późńiej zasypia o 15 ale to rzadkość..
i zawsze jest tak samo... więc wiem że jak wstanie rano to pójdzie spać w tych czy tych godzinach :-)

To moja też śpi do 11 <chwali się :-D> potem cycek, przebieranie , zabawa, znów cycek, około 15 znów zasypia śpi do 18:tak:, potem am, spacer, kąpiel znowu am -zasypia około 21 śpi do 11 z dwoma przerwami na cycusia.

Ostatnia edycja:
U nas dawniej były szaleństwa i zasypianie dopiero koło 24-1 w nocy.
Teraz po kąpieli i jedzeniu zasypia, o 24 je, a potem do 6 znowu śpi. O 24 sami wybudzamy, bo jest mały niejadek a na śnie jej super idzie :-) butla opróżniona.

reklama
Kamcia,basiekk co wy dosypujecie tym maleństwom do mleka??:confused::-p
a co do smoczka-u nas tak jak pisze Hope-smoczek ląduje w buzi i zostaje w niej góra na 5 sekund,potem zazwyczaj idzie paluszek w ruch :sorry2:

Do góry