reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Słodki sen naszych pociech :)

No ja też uwielbiałam pozycję na brzuchu. Wręcz nie mogłam się doczekać porodu, żeby wreszcie wyspać się na brzuchu a tu zonk, cycki przeszkadzają jak nie urok to sraczka ;-)
Hope widać nasze córy po nas odziedziczyły ulubioną pozycję do spania. Niech się dziołchy nacieszą bo jak będą w naszym wieku to lipka nie pośpią.

reklama
Mój mały to jakiś dziwny jest, bo jak byliśmy na bioderkach w trzecim tygodniu to dostaliśmy zalecenie leżenia na brzuszku i Julek taką pozycję po prostu kochał:) Potem trochę podrósł, odwidziało mu się i teraz leżenie na brzuszku jest be:)

moja też czasem sama zasypia ale to w dzień ... w nocy zawsze przy cycu jak je sotatni posiłek a późńiej ją odkładam do łózeczka , włączam melodyjki na kilka minut i spi do rana :-p

Moj tez juz coraz mniej spi na brzuskzu nawet mozna powiedziec, ze wcale! Kreci glowa na boki wtyka nos w poduche i nie podoba mu sie. Ale od kilku dni, jak kolki sa slabsze i sie tak nie meczy to potrafi zasnac duuuuzo wczesniej i przesypia mi ok 6godz, zje i dalej kima jakies 3-4 godz wiec dziekowac niebiosom, ze chociaz noce mam przespane

a mi mała osatnio pospala w nocy raz 10 godz 2 raz 12 ale dostala eksmisje do swojego pokoju i widac jej sie spodobalo ale wróciła już do nawyków wczesniejszych czyli jedno szybkie szamanko w nocy po 6 godz spanka i dalej hahaha

basiekk- ja tez nie moglam sie doczekac, az pospie na brzuchu! ale..gdzie tam.. po pierwsze cycki, po drugie szrama po cc..nie bardzo pomaga tez... czyli dooopa :p
Moja malutka przesypia cala noc na brzuszku, b.lubi tez ta pozycje i nie boje sie jej tak zostawiac, wydaje tyle odglosow i pierdziochow przez sen, ze wiem ze jest wsio okej ;)) a i jak pisze hope korzysci wiele :)
U nas rytualek usypiania konkretny jest od poczatku i od poczatku dziala, moze ze 2 noce byly placzace bardziej, tak to spi ladnie i coraz dluzej, po kapieli jemy, wczesniej robimy noc - rolety zaciagniete itp, i do wyrka - swojego osobistego oczywiscie, ewnetulane bunty wystepuja czasem z rana ..

no tak- to u nas junior nie śpi na brzuchu, a mamusia non stop.
Maja a co z Twoją blizną?czujesz ją jak leżysz na brzuchu?

jaipur-teraz juz niee... ale na poczatku, wczesniej, czulam, przeszkadzala mi no i bolala troche.. w ogole jest czerwona dalej i fioletowa itp.. :/ ale smaruje ja contractubexem juz od jakiegos tygodnia.

reklama
Jasiek śpi tylko na brzuszku w innej na pleckach wierci się i płacze a jak Go przerzucimy na brzuch to bach.. cisza i spanko:) i pierdki lecą:)

Do góry